Evenemanget har varit

Imperial State Electric

Konsert

Imperial State Electric

Imperial State Electric Debaser

Debaser

Beggars Banquet
Imperial State Electric
+ All Electric
Lör 28 Apr

Om Sverige har en rockkung så heter han Nicke Andersson. Denna man har varit ständigt aktuell sedan han under tidigt 90-tal först gjorde succé som trummis och låtskrivare i stilbildande death metal-bandet Entomed. När hans hobbyprojekt The Hellacopters, som han bildat ihop med Dregen från Backyard Babies, något oväntat slog igenom som en blixt från klar himmel och 1996 vann en grammis valde Nicke att hoppa av trumstolen i Entombed för att satsa fullt ut på rollen som sångare/gitarrist i denna rock'n'roll-explosion.

The Hellacopters spåddes en lysande framtid och hade säkerligen haft en ännu längre karriär framför sig, men 2008 valde man efter 14 år att lägga ner bandet på Nickes initiativ. Sorgen hos fansen var stor, men det dröjde dock inte länge innan ryktena började surra om att denna multikonstnär hade ett nytt projekt på gång...

2010 släpptes så äntligen debutalbumet som kort och gott fick heta "Imperial State Electric" och denna skiva mottog alla fans av den klassiska rocken med öppna armar. Med rötterna i band som Kiss, The Stooges, Alice Cooper och inte minst The Beatles kunde det inte gå fel. Bandet, som från början var ett studioprojekt där Nicke spelade alla instrument själv, hade nu förstärkts med Dolf de Borst (The Datsuns) på bas/sång, Tobias Egge (The Objects) på gitarr/sång samt Tomas Eriksson (Captain Murphy) på trummor. Återigen fick Nicke själv axla rollen som frontman på sång/gitarr.

Imperial State Electric är just nu högaktuella med nya albumet "Pop War" och det är med en enorm stolthet Beggars Banquet fått äran att presentera detta fantastiska band på sitt 1-årsjubileum!

Klubben som hittills i år dragit fullt hus med Sugarplum Fairys exklusiva klubbspelning på nypremiären och nu senast med triss i punkröj från bl.a. norska Honningbarna har tidigare haft besök av band som Nazareth och Sator. Bakom klubben står DJ-duon Twist Action Heroes (Martin Gustafsson och Olle Helkimo) som själva säger att de inte kunde tänka sig något annat band än Imperial State Electric att knyta ihop det senaste året med. "Vi har ju Nicke Andersson att tacka för vårt namn" säger de och syftar på låten Twist Action med The Hellacopters.

Inget förköp.
Fri entré till 22 sen 90 kr
Tid: Inne: 19-03
Ute: 15-03 (Lör 28 Apr)
Ålder: 20 år

Taggad som
Lägg till en tagg
Arrangör av Imperial State Electric

Debaser Malmö

Pris

90 kr

Websida

http://www.debaser.se/

Åldersgräns

20

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Malmö, Norra Parkgatan

Spara intressen för Imperial State Electric
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för Imperial State Electric

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för Imperial State Electric

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Konsert Öppen Scen
Varje tisdag på Mässingshornet
Bar / Konsert B.A.R
Krog & Vinbar på Erik Dahlbergsgatan
Park & Picknick / Barn & Familj Folkets Park
Nöje för hela familjen
Restaurang Johan P Lilla Torg
Fiskrestaurang i saluhallsmiljö
Jag söker
Laddar guider...