Evenemanget har varit

Imperial State Electric

Konsert

Imperial State Electric

Imperial State Electric Support Bruket på Debaser

Support Bruket på Debaser

Imperial State Electric
+ Bruket

Pressreleasen framför oss säger ”Imperial State Electric kan vara den felande länken mellan The Beatles och Alice Cooper, eller rent av bron som förbinder The Byrds med Sex Pistols”. Gott så. Rätt oxå. Dock tycker vi det räcker med att säga: Imperial State Electric är Nicke Anderssons nya projekt, lyssna, njut och skrik jaaaaaaaaa eller neeeeeeeeejjjjj!!. Det räcker. Nicke Andersson är arkitekten, smeden och hjärnan (här står det dig fritt att använda det ord du vill) bakom The Hellacopters; ett av världens bästa rockband genom tiderna. The Hellacopters ska nämnas i samma andetag som New York Dolls, MC5, Nirvana, och The Stooges när man pratar musikhistoria.

När The Hellacopters tackade för kaffet (när de var på topp!!) för två år sedan så var det fler än vi som gav upp hoppet om rock n’ rollen. Nu, precis när saknaden efter Hellacopters är som tyngst kommer nyheten om Imperial State Electric. Som en skänk från ovan. Nicke Andersson är tillbaka. Med besked.

Bruket bildades i Fagersta våren 2007. Bandet har som kreativ vision att med stil och finess leverera arbetarrock på Svenska. Som ett första delmål i denna vision släppte bandet sin debut EP med god hjälp av Nicke och Pelle Almqvist.

Bruket handlar om att ta till vara på och förvalta en kreativ möjlighet och att få tillvaron i en ibland inte allt för exalterande vardag att lysa upp något starkare. Lågkonjunktur, högkonjunktur, varsel, uppsägning, natt- eller dagskift - detta bruk har för avsikt att helt oberoende av yttre påverkan kunna utöva rätten att skapa, leverera och prestera kompromisslös musik.

Bandmedlemmarnas olika och spretiga skivsamlingar kombinerat med uppväxten i Fagerstas ibland ganska kalla - men bittert charmiga - bruksmentalitet har medfört att Bruket är ett band utan tydlig destination, men med en väldigt klar inriktning.

Bruket - inte ett varsel sedan 1982.

Den 17 mars 2010 släppte BRUKET sitt debutalbum. Vid en snabb musikhistorisk tillbakablick framstår debutalbum ofta som kanske det starkaste ögonblicket i en artists karriär. En bidragande orsak till detta kan vara att debutalbumet spelas in under en period där artistens karriär går som på räls och det kreativa livet leker - skivkontraktet fixat, in i studion och ut med skivan för att kunna ta över världen. Bruket är på god väg!

Taggad som
Lägg till en tagg
Arrangör av Imperial State Electric

Debaser Malmö

Pris

145 kr

Websida

http://www.debaser.se/

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Malmö, Norra Parkgatan 2

Spara intressen för Imperial State Electric
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för Imperial State Electric

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för Imperial State Electric

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Konsert Öppen Scen
Varje tisdag på Mässingshornet
Bar / Konsert B.A.R
Krog & Vinbar på Erik Dahlbergsgatan
Park & Picknick / Barn & Familj Folkets Park
Nöje för hela familjen
Restaurang Johan P Lilla Torg
Fiskrestaurang i saluhallsmiljö
Jag söker
Laddar guider...