Evenemanget har varit

Master + Nekroskop

Konsert

Master + Nekroskop
Debaser

Cronös
Master + Nekroskop
Sön 9 Jun

Skulle det utbryta globalt kärnvapenkrig i morgon vet vi vilka som skulle överleva: Lemmy, Keith Richards och kackerlackorna. Och så naturligtvis Paul Speckmann, en av death metals odiskutabla gudfäder och genrens evige underdog.

Sedan Venoms "In League With Satan" fick honom att plocka upp en gitarr 1981 har han varit inblandad i kultband som Abomination, Krabathor, Funeral Bitch och Death Strike, men framför allt är det hans trettioårsjubilerande livsprojekt Master som får folk som Fenriz (Darkthrone) och Martin Van Drunen (Asphyx) att prata om honom som den förbisedda legend han är.

Ska man beskriva Speckmann med ett ord ligger "kompromisslös" nära till hands. När USA inte längre kändes som "the land of the free", flyttade han prompt till Tjeckien och kompletterade Master med gitarristen Alex Nejezchleba och trummisen Zdeněk Pradlovský, en sättning som hållit i tio år.

Samma attityd hörs på varje Master-album, från nittiotalsklassiker som "Master" (1990) och "On the Seventh Day God Created... Master" (1991) till fjolårets "The New Elite". Nu som då heter förebilderna Venom, Slayer och Motörhead och något annat än rå, svängig old school death metal är inte att tänka på. Talande är att alla låtar på senaste skivan är första- eller andratagningar - en välbehövlig motvikt till all modern, överproducerad datordöds.

Och om Master är råa på skiva är det ingenting jämfört med att se bandet på scen. Frontmannen må fylla femtio i september, men blir om möjligt bara argare för varje år. Ingen som mött Speckmann kan tvivla på att han kommer att fortsätta med Master så länge han lever. Och ingen som påstår sig gilla death metal kan avstå från den här konserten med hedern i behåll.

Text Jonn Palmér Jeppsson

Inget förköp.
Fri entré
Tid: Inne: 19-01
Ute: 11.30-01 (Sön 9 Jun)
Ålder: 18 år

Taggad som
Lägg till en tagg
Arrangör av Master + Nekroskop

Debaser Malmö

Telefonnummer

Websida

http://www.debaser.se/

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Malmö, Norra Parkgatan 17

Spara intressen för Master + Nekroskop
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för Master + Nekroskop

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för Master + Nekroskop

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Kafé Café Mäster Hans
Fika och lunch vid Stortorget
Konsert Öppen Scen
Varje tisdag på Mässingshornet
Bar / Konsert B.A.R
Krog & Vinbar på Erik Dahlbergsgatan
Restaurang Surf Shack Malmö
Amerikanskt på Västergatan
Jag söker
Laddar guider...