Evenemanget har varit

Rasmus Kellerman

Konsert

Rasmus Kellerman

Rasmus Kellerman Debaser 30 Sep

Debaser 30 Sep

Tor 30 Sep
Inne: 19-03

Det var den 19 april 2009. Tiger Lou var ett band utan riktning, Rasmus Kellerman en sångare på väg att tystna. På bara fem år hade han Kellerman tagit sitt Tiger Lou så långt han kunde. Den senaste skivan - A Partial Print - var konceptet uttänjt till sitt maximum. Nu visste han inte riktigt vart han skulle ta vägen. - Jag kände mig väldigt uttömd. A Partial Print var det mest fulländade och genomarbetade verk jag någonsin skapat, men när skivan gavs ut kändes det väldigt tomt. Jag hade nått min gräns. Vad skulle hända nu?

Tiger Lou åkte ut på vägarna för att utmana sig själva och utmana sin publik. A Partial Print framfördes från början till slut utan större avvikelser - tills turnén nådde Köln den där aprilkvällen och vägen plötsligt svängde. Som en bröllopspresent till sin syster och hennes blivande make gick Kellerman ensam upp på scenen med sin gitarr och spelade Talk of the Town för dem. Tiger Lou stannade upp där och då. Rasmus Kellerman tog över istället.

- Jag hade inte spelat en låt själv inför publik på väldigt många år, och de fem minuterna ensam ute på scenen fick mig att inse hur stor saknad jag kände inför att spela naken, enkel och ärlig musik. Jag skulle börja om från början. Efter turnén skrev Kellerman omågende The Greatness & Me, en låt som fungerat som katalysator för hela albumet The 24th, en låt om att med åren tappa greppet om potentialen man haft som ung. - Texterna kretsar till stor del om att bli äldre. Jag fyller 30 i år, och för första gången på 10 år finner jag mig själv i reflekterande tankar över det som passerat; mina upplevelser, åstadkommanden och misslyckanden.

Vilka drömmar finns kvar? Är jag den person jag hoppats på, eller ens den person jag vill vara? The 24th är en skiva fylld av de vackra melodier och starka berättelser som burit Tiger Lou framåt, men låter ändå inte som något Rasmus Kellerman tidigare gjort. The 24th låter som en ung man med drömmar som är på väg att gå vilse - och som hittar sig själv igen ensam med en gitarr på scen en aprilkväll i Köln.

Text: Erik Niva.

Lägg till en tagg
Arrangör av Rasmus Kellerman

Debaser Malmö

Pris

90 kr

Websida

http://www.myspace.com/rasmuskellerman

Åldersgräns

18

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Malmö, Norra Parkgatan 2

Spara intressen för Rasmus Kellerman
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för Rasmus Kellerman

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för Rasmus Kellerman

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Konsert Öppen Scen
Varje tisdag på Mässingshornet
Bar / Konsert B.A.R
Krog & Vinbar på Erik Dahlbergsgatan
Mode & Skönhet Mani
Secondhand på Davidshallsgatan
Park & Picknick / Barn & Familj Folkets Park
Nöje för hela familjen
Jag söker
Laddar guider...