Evenemanget har varit

The Morlocks & The Movements

Konsert

The Morlocks & The Movements

The Morlocks & The Movements Black Lodge - Debaser

Black Lodge - Debaser 17 sep

1984, blott 16 år gammal, spelade Leighton Koizumi in ett av garagerockens mest klassiska album - All Black And Hairy - med det legendariska bandet Gravedigger V. En septemberkväll i L.A. samma år stod han på scen tillsammans med The Morlocks för första gången och blev direkt erbjuden skivkontrakt från två olika håll. Bandet flyttade till San Fransisco där deras 60-talsnazistiska garagepunk snabbt gjorde succé och de spelade in en platta för Epitaph innan de gick i graven endast tre år efter starten. Sedan dess har de blivit ett av världens mest mytomspunna, mystiska, respekterade och legendariska garagepunk-band.

Leighton gick under jorden i över ett decennium och det ryktades att han suttit inne och dött av en heroinöverdos när han kom ut. Inte ens hans vänner visste bättre, men så småningom återuppstod han och kunde åtminstone slå ihjäl myten om sin egen död. Det och deras nya platta (bestående av Chess Records-låtar, som ni kan lyssna på nedan) firar vi denna fredagkväll på debaser!

Inte ens det allra bästa är dock bra nog åt Black Lodge och därför har vi även bjudit in Göteborgs stoltheter The Movements kvällen till ära. The Movements har alltid gått sin egen väg och konsekvent vägrat tämjas av kategorier och epitet. De rör sej fritt mellan 60-talsgarage, punkrock, kraut, psykedelia och spacerock och gör det med sällan skådad stil.

Under sina snart tio år som band har de överlevt allt från fängelse, bilkrascher och cancer till ändlöst turnerande, med allt vad det innebär. De har dessutom släppt en tema-skiva om Christer Fuglesang, som han älskade så pass att han tog den med sej till rymdstationen ISS och gjorde därmed The Movemets till det första spacerockbandet som faktiskt spelats i rymden!

Efter Malmö bär det av till Ryssland och vi hoppas att de överlever även dessa svårmodiga trakter. Om inte kanske det här är din sista chans att se dem!

Bakom skivspelarna står denna kväll Staffansvinet och 60-talsonanerar fram en psykedelisk sats att skölja ner med lite 70-talspunk och annat smått, men inte goth.

Taggad som
Lägg till en tagg
Arrangör av The Morlocks & The Movements

Debaser Malmö

Pris

90 kr

Websida

http://www.myspace.com/themorlocks

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Malmö, Norra Parkgatan 2

Spara intressen för The Morlocks & The Movements
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för The Morlocks & The Movements

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för The Morlocks & The Movements

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Konsert Öppen Scen
Varje tisdag på Mässingshornet
Bar / Konsert B.A.R
Krog & Vinbar på Erik Dahlbergsgatan
Park & Picknick / Barn & Familj Folkets Park
Nöje för hela familjen
Jag söker
Laddar guider...