Evenemanget har varit

Pimmon W/ HaUtUllin

Konsert / Utställning

Pimmon W/ HaUtUllin

Pimmon W/ HaUtUllin Gratis brunchkonsert på Skånes

Gratis brunchkonsert på Skånes Konstförening

Demobanken och Get Daun är relativt nya namn inom kulturscenen i Malmö. De har däremot haft fingret med i flera intressanta arrangemang under 2011 och nu in på 2012. Get Daun har under det senaste året profilerat sig som den som bokar mest spelningar utanför de stora aktörerna i staden. Nyligen var Rickard Daun, som står bakom namnet, nominerad som 2011 års kulturspridare från Nöjesguiden.
Ytterligare energi har Demobanken tillfört under den tiden de har agerat runtom på olika lokaler i Malmö. Nu senast gjorde de en lyckad indiekväll med Konstpretton på Moriskan. Men nu för första gången samarbetar Demobanken med Get Daun.
Då slår de till med en brunchkonsert i Skånes Konstförenings stora och fina lokaler kring Sevedsplan. Till denna kväll bjuder de in Pimmon från Australien och duon haUtUllin. Allt är dessutom gratis och man kan även köpa sig en tallrik mat till musiken. Passa även på att se de nyligen öppnade utställningarna av Caroline Mårtensson samt Munka Ljungbys konstelever.

Pimmon är den Australiensiske musikern Paul Gough. Paul har släppt skivor på etiketter som Fat Cat Records, Fällt, Tigerbeat6, Staalplaat och Staubgold. Han har samarbetat med Keith Rowe och Oren Ambarchi, bland annat. Gough började göra musik i början av 80-talet, inspirerad av Severed Heads, men aldrig släppte något av det kommersiellt. Det ändrades när han skickade en CD-R till den japanska etiketten Meme, som släppte den 1999. Sedan dess har Gough finslipat sin unika blandning av drone- och glitchbaserade abstrakta digitala ljudlandskap, som han skapar med hjälp av olika ljudkällor som han manipulerar på sin dator. Goughs första dokumenterade produktion kom i ett mycket tidigt skede av elektroakustiskimprovisation och han har således krediteras som "näst Fennesz som en bärbar datorkonstnär." Han har spelat live på olika festivaler runt om i världen, och har turnerat i flera länder.
haUtUllin består av den finska gitarristen Markus Pesonen och den norska trumslagaren Håkon Berre, båda boendes i Köpenhamn där de gick jazzskolan.

http://markuspesonen.com/hautullin
http://www.myspace.com/pimmon
http://www.facebook.com/pages/GET-DAUN/107364896039870
http://www.facebook.com/demobanken
http://www.skaneskonst.se/
http://www.carolinemartensson.se/
http://www.konstskolanmunka.se/

Taggad som
Lägg till en tagg
Arrangör av Pimmon W/ HaUtUllin

Demobanken STÄNGT

Websida

http://www.demobanken.com

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Malmö, Bragegatan

Spara intressen för Pimmon W/ HaUtUllin
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för Pimmon W/ HaUtUllin

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för Pimmon W/ HaUtUllin

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Museum & Gallerier Skånes Konstförening
Konstgalleri på Bragegatan
Utställning Smart!
Malmö Museer
Utställning Kustland
Teknikens och Sjöfartens hus Malmö
Jag söker
Laddar guider...