Evenemanget har varit

Doc Lounge Malmö - TILL UNGDOMEN

Bar / Film

Doc Lounge Malmö - TILL UNGDOMEN

Förhandsvisning av Norges mest omtalade film

Vi är mycket stolta att presentera en unik förhandsvisning av Norges just nu mest omtalade film, i samarbete med Folkets Bio.

TILL UNGDOMEN berättar historien om fyra norska ungdomar, alla engagerade i olika politiska ungdomsförbund. Vi får bland annat följa med Johanne till det socialdemokratiska ungdomslägret på Utøya. Det som sedan händer kommer att förändra livet för alltid.

EFTER FILMEN hålls ett panelsamtal där bland annat SSU - Sveriges Socialdemokratiska Ungdomsförbund och Röda Korsets ungdomsförbund diskuterar följderna av Utöya och hur vi tillsammans kan främja ungdomars engagemang. Samtalet modereras av August Nilsson från Watch it! (ett projekt av unga för unga som utforskar olika metoder för att göra förändring och demokrati)

Om filmen:
Sana, Henrik, Haakon och Johanne är med i var sitt politiskt parti. De befinner sig alla i en intensiv period där de övar på att bli slipade debattörer inför skolvalet. Sana längtar efter att bli av med tandställningen innan skolan börjar. Henrik börjar tröttna på att försvara sig mot dem som tycker att hans parti är rasistiskt, Haakon ser fram emot en egen lägenhet och Johanne funderar över om hon egentligen passar som hårdför debattör. Den 21 juli tar Johanne färjan till det socialdemokratiska ungdomslägret på Utøya. Det som sedan händer kommer att förändra livet för alltid.

"Till ungdomen" är ett unikt historiskt filmdokument eftersom den fångar ett skeende där man kommer mycket nära en liten grupp människor, både före och efter katastrofen. Det är en generationsdokumentär som gestaltar ett ofattbart nationell trauma, men också en livsbejakande, humoristisk och hoppfull berättelse om unga människor som vill göra världen bättre och vågar vara öppenhjärtiga framför kameran. På engelska har filmen fått titeln "Bravehearts". skriver NICHOLAS WENNÖ I DN.

Visningen presenteras i samarbete med Folkuniversitetet, Malmö Kulturstöd, Film i Skåne, SVT, SFI och Folkets Bio Malmö.

Varmt välkomna!

Taggad som
Lägg till en tagg
Arrangör av Doc Lounge Malmö - TILL UNGDOMEN

Doc Lounge Malmö

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Malmö, Spångatan 38

Spara intressen för Doc Lounge Malmö - TILL UNGDOMEN
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för Doc Lounge Malmö - TILL UNGDOMEN

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för Doc Lounge Malmö - TILL UNGDOMEN

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Bar / Restaurang Macau Bar & Lounge
Chill out på Per Weijersgatan
Bar / Restaurang Operagrillen
Teaterbar & Restaurang vid Operan
Bar Radisson Lobbybar
Hotellbar på Östergatan
Bar / Krog & Pub Hamnmästaren
Lokalt öl på Bagers Plats
Bar / Restaurang Rosen Bar & Dining
Rastaurang vid Lilla Torg
Jag söker
Laddar guider...