Evenemanget har varit

Indie Game

Spel & Kroglek / Film

Indie Game

Indie Game Spelkväll

Guider
Spelkväll

SPELKVÄLL! Tillsammans med BOOSTHBG, KULTURKRAFT SYD och SPELMINISTERIET har vi den stora äran att presentera årets film om spelande och spelutveckling: INDIE GAME. Som bonus kommer spelen från filmen kunna spelas live under kvällen! För att vi ska få lite extra tid för mingel och spelande efter filmen kommer visningen starta redan 19.30. Kom i tid!

INDIE GAME ( 2012, USA)
SUNDANCE, SXSW, HOTDOCS.

REGI: Lisanne Pajot & James Swirsky

BONUS: Livegaming! Under kvällen sätter Spelministeriet upp flera spelstationer på Babel och ger publiken den unika möjligheten att prova på kultspelen som presenteras i filmen.

Om filmen:
På 2000-talet uppstod en ny form av kämpande konstnärer, indie-dataspelsutvecklare. I Indie Game The Movie får vi följa derassträvan efter att utrycka sig med interaktiv konst genom spel och samtidigt undvika de stora spelutvecklarna. Efter två år av blod, svett och tårar lanserar designern Edmund McMillen och programmeraren Tommy Refenes deras första Xbox spel: Super Meat Boy, den hudlösa pojken som letar efter hans flickvän som är gjord av bandage.
Dataspelsutvecklaren Phil Fish kämpar med att bli klar med sitt spel Fez och Jonathan Blow funderar på en uppföljare till supersuccén Braid, ett av de högst rankade spelen som någonsin gjorts. Det blir en känslosam resa och unik insyn i livet som dataspelsutvecklare, deras personliga uppoffringar och den oerhörda press de upplever. De lever, äter och sover sina spel, och sätter deras sociala, ekonomiska, känslomässiga och fysiska liv åt sidan. Indie Game handlar om att på liv och död kämpa för något man verkligen tror på. Det spelar ingen roll hur insatt du är i spelutvecklingsbranschen - detta en film som du inte vill missa!

Lägg till en tagg
Arrangör av Indie Game

Doc Lounge Malmö

Pris

60 kr

Websida

http://doclounge.se/malmo/

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Malmö, Spångatan 38

Spara intressen för Indie Game
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för Indie Game

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för Indie Game

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Spel & Kroglek Casino Cosmopol
Malmös spelpalats
Spel & Kroglek / Restaurang Kronprinsen Bowling
Bowling, Resto och Bar på Regementsgatan
Spel & Kroglek / Restaurang Boulebar
Franskt på Drottninggatan
Spel & Kroglek Quiz
Frågesport varje onsdag på
Jag söker
Laddar guider...