Evenemanget har varit

Only the Young

Film / Konsert

Only the Young

Only the Young Skejt, tonårsdrömmar och

Skejt, tonårsdrömmar och småstadstristess på Doc Lounge

Vi får chansen att följa de amerikanska tonåringarna Garrison, Kevin och Skye genom dubbla triangeldraman, monumental småstadstristess och vräkningshot - och ändå känna att vi sett en feelgoodfilm. Som bonus har vi Malmöbandet Lymland live på scen!

ONLY THE YOUNG (2012, 68 min, USA, engelsk dialog, otextad)

REGI: Elizabeth Mims & Jason Tippet

DJ: Sanna, Madeleine och Sara från Malmöklubben Freaks N Geeks finns i dj-båset och bjuder på tonårsnostalgi i musikalisk form.

LIVE: Den 26 september i år kom LYMLANDs debutalbum Ensamtidsroman, uppbyggd av orglar, gitarrer, surr, brum och finurliga melodier. Musiken hålls ihop av en ärlighet och enkelhet men spretar också på ett intresant sätt mellan akustiska instrument som dragspel och klarinett och elektriskt förstärkta gitarrer och synthesizers. En rörelse mellan harmoni och disharmoni; en hel serie av oförutsägbara vändningar och samtidigt starka återkommande element.

Lymland är en kreativ tillflyktsort för Sonja Perander och Jerker Kaj. Landet Lymland uppfann de som en förutsättning för att kunna förhålla sig till varandra och arbeta ihop. Denna kväll är de också förstärkta av Fredrik Karlsson från SOLANDER. Lyssna på Lymland här!

OM FILMEN:
Garrison och Kevin bor i en håla i den kaliforniska öknen utan något att göra. De undviker det hårda vuxenlivet så gott det går, de skejtar, hänger i övergivna hus och viadukter och har kul i sin egen värld. Skye är viljestark, vacker och alldeles för klok för sin ålder. Hon kämpar mot bankmän som försöker att ta hennes morföräldrars hus ifrån henne, det hus hon växte upp i. Under en sommar av förälskelser och krossade hjärtan, vänskap och äventyr, ser de tre vännerna allt det välkända förändras framför deras ögon. Only the Young är ett intimt och uppriktigt porträtt, en förbluffande vacker berättelse om tonårsvänskap, om hur komplicerad ung kärlek kan vara och om ögonblicket då livet rör sig från trygg barndom till en ständigt föränderlig vuxenvärld.

Visningen presenteras i samarbete med Folkuniversitetet, Malmö Kulturstöd, Film i Skåne, SVT, SFI och Folkets Bio Malmö.

Taggad som
Lägg till en tagg
Arrangör av Only the Young

Doc Lounge Malmö

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Malmö, Spångatan 38

Spara intressen för Only the Young
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för Only the Young

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för Only the Young

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Bar / Restaurang Macau Bar & Lounge
Chill out på Per Weijersgatan
Restaurang Söderbloms Lounge & Grill
Grillat på Östra Förstadsgatan
Restaurang Novel
Restaurang & lounge i Västra hamnen
Bar / Konsert B.A.R
Krog & Vinbar på Erik Dahlbergsgatan
Kropp & Själ Skin beauty lounge
Sköna behandlingar i Davidshall
Jag söker
Laddar guider...