Evenemanget har varit

Säsongsfinal: THE PUNK SINGER!

Bar / Film

Säsongsfinal: THE PUNK SINGER!

Säsongsfinal: THE PUNK SINGER! Storslagen

Storslagen säsongsfinal i samarbete med IFEMA!

Bara det bästa är gott nog när det är dags för säsongens allra sista Doc Lounge. Tillsammans med IFEMA utlovar vi en helkväll utan dess like med film, musik och feststämning! Vi börjar med världspremiären av kortdokumentären Go Get It om punkrockbandet Tiger Bell. Därefter får vi följa feminist- och punkikonen Kathleen Hanna i fantastiska The Punk Singer! Dessutom spelar Too Cute To Puke riot grrrl-inspirerad musik hela kvällen lång!

The Punk Singer

Sini Anderson / USA / 2013 / 80 min

I Sini Andersons långfilmsdebut återser eller introduceras publiken till Kathleen Hanna, punkikon och frispråkig feminist. Som frontfigur för punkbandet Bikini Kill under 90­-talet och därefter som sångare i Le Tigre blev Hanna en ikon för feminismen. Genom två decennier av arkivmaterial och unika intervjuer får vi en exklusiv inblick i framväxten av en ny musikscen och en bakgrund till sångerskans tystnad, efter att hon abrupt drog sig tillbaka år 2005. Filmen är en avslöjande och intim hyllning av Hannas musik och hennes kamp mot sexism, musikalisk konformitet och sin egen sjukdom. (Tempo Dokumentärfestival)

Förfilm: GO GET IT

Av Sanna Lilie & Olle Enqvist

Go Get It - en kortdokumentär om punkrockbandet Tiger Bell
Från norr till söder och tillbaka åkte Tiger Bell genom Europa hösten 2013 och levererade energiska spelningar inför en peppad publik. Hur kan livet på turné se ut idag för ett punkrockband från Sverige, vad tänker de själva och vad tycker deras publik? Sanna Lilie & Olle Enqvist följde med och filmade den första och den sista spelningen på deras femveckorsturné, i Köpenhamn och Berlin.

DJ: Too Cute To Puke! Klubben där du dansar dig svettig till tjejfrontade låtar: allt från nävarna-i-luften indiepopare, kick-ass Riot Grrrls och tuggummipop från tjejerna i rökrutan till sextiotalets stentuffa girl groups, soul queens & knivskarpa Yé-Yé-fransyskor. Too Cute To Puke bokar endast kvinnliga DJs och promotar bara musik gjord av kvinnor. Daniel Novakovic startade Too Cute To Puke 2010 efter att han tröttnat på att det bara var män som spelade musik av män i DJ-båset. Denna kväll kommer Daniel att spela klassisk Riot Grrrl men även dess rötter i den feministiska DIY punken och post-punken samt musik från de senaste årens Riot Grrrl inspirerade band.

Taggad som
Lägg till en tagg
Arrangör av Säsongsfinal: THE PUNK SINGER!

Doc Lounge Malmö

Pris

80 kr

Websida

http://doclounge.se/malmo/program/varen-2014/sasongsavslutning/

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Malmö, Spångatan

Spara intressen för Säsongsfinal: THE PUNK SINGER!
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för Säsongsfinal: THE PUNK SINGER!

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för Säsongsfinal: THE PUNK SINGER!

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Bar / Restaurang BELLE epoque
Möllevångens bistro
Bar / Krog & Pub Moosehead Bar
Mat och dryck vid Lilla Torg
Bar Pianobar
Casino Cosmopol
Bar Ölkaféet
Burgare och fotboll på Södra Skolgatan
Bar Radisson Lobbybar
Hotellbar på Östergatan
Jag söker
Laddar guider...