Evenemanget har varit

DAMIR IMAMOVIC

Konsert

DAMIR IMAMOVIC

DAMIR IMAMOVIC URBAN BALKAN på Inkonst

URBAN BALKAN på Inkonst

URBAN BALKAN på Inkonst Malmö stolt presenterar en ny konsert: Damir Imamovic från Sarajevo.

...Damir Imamovic är för närvarande den mest framgångsrike musikern som utvecklar den traditionella balkanska folkmusiken: sevdah. Sevdah är Bosniens/Balkans svar på fado, tango, blues och jazz!!!!! Damir Imamovic har lyckats modernisera sevdah.

Damir är sonson till Zaim Imamovic, en av sevdahs största stjärnor genom tiderna. Damir har ivrigt undersökt sevdahmusikhistorian och pratat med den äldsta (och ofta mindre kända) sevdahkonstnärer i strävan att bevara och belysa alla aspekter av sevdah. Detta har lett till att många av mer eller mindre förlorade låtar åter kommit i dagens ljus, och blivit hits över hela Balkan och i världen. Damirs många projekt har fört honom till många olika musikinriktningar, men sevdah har alltid stått i centrum. Hans Damir Imamovic Trio blandar akustisk jazz med Sevdah, medan hans samarbete med den världsberömda franskt-serbiska pianisten Bojan Z har lett honom till supermodern jazz.

Som soloartist är han en mycket känslig och känsloladdad gitarrist och sångare, där hans känslomässiga kontakt med sevdah och med hans publik är unik i musikvärlden. Privat är Damir väldigt engagerad i fred, försoning och demokratirörelsen i Bosnien och hela ex Jugoslavien. Han var bland dem som startade Sarajevodagar i Belgrad, en manifestation som arbetar för försoning och normalisering av hela regionen. Man ska inte glömma att Bosnien och forna Jugoslavien hade en unik och fruktsam symbios av islam, judendom, kristendom och ateism.

På konserter i Pristina, Belgrad, Zagreb och Sarajevo lyckades han samla mellan 2 000 och 3 000 människor som sjöng, skrattade och grät under spelningens gång. Vi hoppas att vi lyckas samla 250 Malmöbor som uppskattar Damir Imamovics musik.

Söndagen den 5 december samlas vi kl 20.00, äter något gott, dricker vin, sljivovic, öl eller te, kollar på scener från filmen Sevdah och sedan sätter oss ner i stolar och njuter av en mycket spännande musikalisk resa till det mystiska Balkan.

Rum: Klubben

Lägg till en tagg
Arrangör av DAMIR IMAMOVIC

Inkonst

Pris

250 kr

Telefonnummer

Websida

http://www.inkonst.com/historia.php

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Malmö, Bergsgatan 29

Spara intressen för DAMIR IMAMOVIC
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för DAMIR IMAMOVIC

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för DAMIR IMAMOVIC

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Konsert Öppen Scen
Varje tisdag på Mässingshornet
Bar / Konsert B.A.R
Krog & Vinbar på Erik Dahlbergsgatan
Bar / Restaurang Plockepinn
Lunch, middag och vin på Bergsgatan
Jag söker
Laddar guider...