Evenemanget har varit

Ida Karlsson Quartet

Konsert

Ida Karlsson Quartet
Releasekonsert på Inkonst

Releasekonsert Ida Karlsson Quartet

IKQ släpper CD nr 2, "CIRCLES" och firar med konsert. Det bjuds på Ida Karlssons kompositioner och Vogelkvartetten gästar på några.

"Circles" kan ses som en samling jazzinfluerade kompositioner, som genom kvartettens täta samspel blir till en följsam och lätt musik. Eller också ser vi den som bilder av växlande känslotillstånd. Ofta bortlängtan. Centralt i "Circles" är känslan av hopp. Att hoppa upp i luftballongen och sväva iväg. Bryta cirklar och mönster. Andas frisk luft.

Ida Karlsson Quartet bildades under vintern 2009/2010. I kvartetten ingår den lynnige pianisten Gunnar Åkerhielm som också spelar i bl a. "Talk" och är en av grundarna av Stockholmsklubben "Jazzistàn". Det mjukt svängande trumspelet står trumslagaren Kristoffer Rostedt för, som även spelar i Malmöbandet "Makross". På kontrabas finner vi den virtuose Josef Karnebäck som studerar på masternivå på KMH. Alla är de musiker med stort kunnande och musikalisk integritet och tillsammans åstadkommer de, var och en med sin specifika särart och temperament, en dynamisk inramning åt saxofonisten Ida Karlssons kompositioner. Resultatet blir en enkel, lättillgänglig och svängig jazzmusik, ömsom uppsluppen, ömsom sorgmodig, med referenser till såväl Coltranes sextiotal, som till folkmusiken. Öppna, vidsträckta ytor, och gott om utrymmen för djärva och lekfulla upptåg. "Ida Karlsson Quartet" lämnar ingen oberörd!

Denna kväll gästas bandet av stråkkvartetten Vogelkvartetten på några av låtarna. Vilket är resultatet av Ida Karlssons examensarbete på jazzmusikerutbildningen på Malmö musikhögskola.

Datum: söndag 24/3 Tid: 18.00-20.00 | Rum: Klubben | Entré: Fri(villig)

Taggad som
Lägg till en tagg
Arrangör av Ida Karlsson Quartet

Inkonst

Websida

http://www.inkonst.com

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Malmö, Bergsgatan 29

Spara intressen för Ida Karlsson Quartet
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för Ida Karlsson Quartet

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för Ida Karlsson Quartet

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Konsert Öppen Scen
Varje tisdag på Mässingshornet
Bar / Konsert B.A.R
Krog & Vinbar på Erik Dahlbergsgatan
Bar / Restaurang Plockepinn
Lunch, middag och vin på Bergsgatan
Jag söker
Laddar guider...