Evenemanget har varit

JAKTEN På DET TRYGGA MALMö

Föredrag & Samhälle

JAKTEN På DET TRYGGA MALMö

JAKTEN På DET TRYGGA MALMö Diskussion på Inkonst

Diskussion på Inkonst

Malmö högskola tjuvstartar vårens säsong skiftesföreläsningar med en paneldiskussion i samarbete med Inkonst och Sydsvenskan. Ämnet är: det trygga Malmö - hur når vi dit? Vågar du se mig i ögonen? Så gör vi Malmö till en bättre stad

Här möter kriminologen Marie Torstensson Levander och stadsbyggnadsforskaren Carina Listerborn från Malmö högskola journalisterna Rakel Chukri, kulturchef, och Joakim Palmkvist, kriminalreporter, i ett samtal med polismästare Åsa Palmqvist och Malmö stads säkerhetschef Per-Erik Ebbeståhl. Moderator är, som alltid vid skiftesföreläsningarna, radiojournalisten Lars Mogensen.

Malmö har de senaste åren förknippats med å ena sidan tillväxt och framtidshopp och å andra sidan otrygghet och våld, segregation och utanförskap. Kriminella gänguppgörelser, bränder, skadegörelse och ungdomsrån är några av orosmomenten. Serieskytten som i höstas riktade sitt vapen mot människor med utländskt utseende satte skräck i många och spred en känsla av obehag i hela staden. Malmös judiska befolkning vittnar om att många trakasseras. Räddningstjänstens folk bemöts med stenkastning och glåpord.

Det är ingen vacker bild. Men hur sann är den? Vad säger forskarna och polisen? Vilken roll har medierna när bilden av en stad ska målas upp? Vem av oss har anledning att vara orolig om kvällarna och hur gör vi för att skapa ett sjystare i klimat i Malmö? Helt enkelt - vågar vi se varandra i ögonen?

Skiftesföreläsningarna vid Malmö högskola är en serie kvalificerade samtal där namnet syftar på skiften och förändringar i tiden. De är alltid gratis och öppna för allmänheten. Skiften direktsänds på Malmö högskolas webb på startsidan http://www.mah.se/. Som regel äger de rum första måndagen i månaden under terminstid, och vanligtvis på biblioteket i Malmö högskolas byggnad Orkanen, Nordenskiöldsgatan 10 - men ibland flyttar vi ut på stan i samband med terminstarterna.

Producent är Evelina Mildner Lindén. Du kan läsa mer om Skiften här: http://www.mah.se/skiften

Datum: 24 januari Tid: kl 19-21 Rum: Nya rummet Entré: fri

Taggad som
Lägg till en tagg
Arrangör av JAKTEN På DET TRYGGA MALMö

Inkonst

Telefonnummer

Websida

http://www.inkonst.com/historia.php

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Malmö, Bergsgatan 29

Spara intressen för JAKTEN På DET TRYGGA MALMö
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för JAKTEN På DET TRYGGA MALMö

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för JAKTEN På DET TRYGGA MALMö

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Föredrag & Samhälle Malmö Stadsbibliotek
Rum för läsning, internet, möten och
Föredrag & Samhälle Tygelsjöbiblioteket
Sitt och läs en stund på ditt bibliotek
Föredrag & Samhälle Husiebiblioteket
Lär dig något nytt och spännande idag!
Jag söker
Laddar guider...