Evenemanget har varit

POP EXPERIMENTS

Konsert

POP EXPERIMENTS

POP EXPERIMENTS FULL PULL 2010: Inkonst

FULL PULL 2010: Inkonst

Full Pull 2010 presenterar tre live-artister som vidgar gränserna för samtida popmusik. Deras experimentella tillvägagångssätt och otal samarbeten med andra artister gör dem till kameleonter mellan olika musikgenrer, från pop till avant garde. 2010 är popmusik lika mycket musik skapad i datorer som klassiska sättningen med trummor, bas och gitarr, de här tre tar framtidens teknologi med sig i utforskandet av pop-historien.

Atom™ är en en av alla alias som den mångfacetterade Uwe Schmidt går under. Hans musikaliska uttryck innefattar en mängd föränderliga pseudonymer och personligheter, som Atom™ del av det tyska elektroniska tungviktarna på Raster-Noton. Schmidt, som är född i Tyskland men verksam i Chile, producerar även musik för sitt eget skivbolag "Rather Interesting" och har samarbetat med en rad andra artister inklusive Depeche Mode, Air, Bill Laswell, Yellow Magic Orchestra och Towa Tei mfl. Uwe Schmidt kan lätt rankas som en av det senaste seklets mest mångbottnade och inspirerande producenter, han firar sitt tjugonde skivsläpp i år. I Frankfurt under mitten av 80-talet började Schmidt (född 1968) sin bana som trummis och som autodidakt programmerare i olika projekt och under tidigt 90-tal började han producera dansmusik - techno, acid och trance - under många olika namn, det mest välkända antagligen Atom Heart. De senaste åren har Schmidt utvecklat en ny Atom™ live-show, i vilken han synkar ljud (med en vintage Akai MPC sampler) och video i realtid.

Planningtorock/PTR är mulitartisten och videokonstnären Janine Rostron. Hon är född i England men bor och arbetar för närvarande i Berlin. Mångbottnad och varierad sträcker sig PTR:s ljudbild från vackra melodier till rockiga gitarr inslag som punkteras av högfrekventa harmonier och slagverk eskapader som hjälps fram av mörka syntslingor där allt hänger samman med PTRs egna och märkliga sång. Live spolningarna har beskrivits som en blandning mellan Kate Bush och Laurie Anderson, där avancerade video projektioner som gestaltar karaktärer iklädda handgjorda kostymer där allt är perfekt synkroniserat med musiken.

Den svenska duon Roll the Dice, bestående av Malcolm Pardon och Peder Mannerfelt, är verkligen inga främlingar för den lite mer nyfikna pop-publiken. Mannerfelt har i många år producerat skivor under sitt alias The Subliminal Kid, han har även producerat och turnerat med Fever Ray medan Malcolm Pardon under lång tid arbetat med filmkompositioner och musik till tv-produktioner. Det är följdaktligen helt logiskt att de kombinerar sin kärlek för analog elektronisk musik, vilket resulterar i musik som komponeras med endast synt och piano. Deras semi-improviserade opus blickar tillbaka mot minimala uttrycksformer som hittar sin struktur i upprepning och subtil progression, som ibland blommar ut i en spiritualism i likhet med Arvo Pärts kompositioner.

Datum: 1/10 Tid: 23-03 Rum: Klubben Entré: 140:- + förköp eller festivalpass, biljetter finns på kulturcentralen.se

Taggad som
Lägg till en tagg
Arrangör av POP EXPERIMENTS

Inkonst

Pris

140 kr

Telefonnummer

Websida

http://www.inkonst.com/historia.php

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Malmö, Bergsgatan 29

Spara intressen för POP EXPERIMENTS
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för POP EXPERIMENTS

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för POP EXPERIMENTS

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Konsert Öppen Scen
Varje tisdag på Mässingshornet
Bar / Konsert B.A.R
Krog & Vinbar på Erik Dahlbergsgatan
Mode & Skönhet Mani
Secondhand på Davidshallsgatan
Bar / Restaurang Plockepinn
Lunch, middag och vin på Bergsgatan
Jag söker
Laddar guider...