Evenemanget har varit

Stanza

Föredrag & Samhälle

Stanza

Stanza Författarläsningar på Inkonst

Författarläsningar på Inkonst

Årets första Stanza bjuder på vinterns mest hyllade dansk, Jeppe Brixvold, nyskapade författarduon Pär Thörn & Peder Alexis Olsson samt poeterna Martin Högström och Beata Berggren.

Jeppe Brixvold är född 1968 och debuterade 1990 med romanen Ja, Daniel. Hans omåttligt kritikerhyllade fjärde roman Brott och framgång etablerade honom som en av Danmarks viktigaste författare och i vinter har romanen utkommit i svensk översättning med lika övervällande hyllningar i svensk media.
Brott och framgång börjar som en mordgåta - men snart upphör alla likheter med kriminalromanen. Med en svindlande gest rör sig romanen från samtidsgrotesk till urtida allvar, från ultrasnabb modern storstad till Alexander den stores långsamma framryckning genom antiken. En roman som rusar och smyger genom sin historia och historien rusar och smyger genom den.

Pär Thörn och poeten Peder Alexis Olsson har tidigare publicerat sig var för sig. Nu är de aktuella med den gemensamma diktsamlingen Folkets Bio. De har utgått ifrån stillbilder i filmer (alltifrån kanoniserade filmer som Michael Haneke och Robert Bresson till Agaton Sax) och arbetat med metoder som association, samtal, felhörningar och nedklippning. På Stanza kommer de framträda med uppläsning, elektronisk musik (framförd med bandspelare, dator och radioapparater) samt projektion.

Martin Högström är poet och grafisk formgivare som 2005 debuterade med diktsamlingen Transfutura för vilken han belönades med Katapultpriset. Ifjol utkom Högströms tredje diktsamling, Fängelsepalatset, i vilken Högström låter sin poesi utgå från texter om fångenskap och isolering vilket skapar såväl typografiska som lyriska murar.

Beata Berggren är konstnär och författare född 1976. Berättelserna i Berggren verk skapar ingen mening i benämningen sensmoral eller betydelse. Hon arbetar snarare med att bryta av våra förväntningar på vad som ska sägas genom att läsaren aldrig riktigt tillåts känna igen sig. Berggren debuterade ifjol med diktsamlingen Det ligger något i vad man säger.

Datum: 3 februari Tid: 20.00 Rum: Klubben Entré: 40 kr

Lägg till en tagg
Arrangör av Stanza

Inkonst

Pris

40 kr

Telefonnummer

Websida

http://www.inkonst.com/historia.php

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Malmö, Bergsgatan 29

Spara intressen för Stanza
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för Stanza

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för Stanza

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Föredrag & Samhälle Tygelsjöbiblioteket
Sitt och läs en stund på ditt bibliotek
Föredrag & Samhälle Limhamns Folkets Hus
Brett utbud av aktiviteter
Föredrag & Samhälle Malmö Stadsbibliotek
Rum för läsning, internet, möten och
Föredrag & Samhälle Husiebiblioteket
Lär dig något nytt och spännande idag!
Jag söker
Laddar guider...