Evenemanget har varit

Vit päls

Konsert

Vit päls

Vit päls Releasefest och konsert på Inkonst

Guider
Releasefest och konsert på Inkonst

Historien om Vit Päls tåls att återupprepa. Med enkla medel spelade Carl Johan Lundgren in egensinniga poplåtar i samma takt som Lil Wayne eller Bob Dylan. Det må ha varit opolerat men ärligt. Musiken siktade rakt fram. Många fick upp öronen och det skrevs flitigt om den på diverse bloggar. En som fått upp öronen var Karl Jonas Winqvist (First Floor Power och Blood Music), som i egenskap av curator satte ihop en samling på 21 låtar och Nu var det i alla fall så gavs ut på Make It Happen våren 2010. Recensenterna var mycket positiva, 7 Sonic, 4 DN, 4 GP, 5 SvD, 4 Syd SvD, 4 Nöjesguiden.
Den omedelbara succén var ett faktum och samma år spelade bandet på ställen som Way Out West, Popaganda och som förband till Vampire Weekend på Debaser Medis mm.

"Jag kanske i första hand är talangscout framför musiker" sa Carl Johan själv om det kollektiv av malmömusiker som var med på scen. Efter flitigt turnerande och efter att ha etablerat ryktet om att vara ett riktigt bra liveband tyckte Vit Päls att nästa naturliga steg vore att lägga pengarna på en svindyr inspelning för att visa en helt annan sida av sig själv. Valet var enkelt. This is head hade byggt studion och den låg på 500 meters avstånd för alla i bandet. Studio Möllan blev platsen för partyn, sena nätter men framför allt för musik.

Vit Päls sexspårs-ep Studio Möllan Sessions är en annorlunda utgåva i väntan på uppföljaren till Nu var det i alla fall så och är det andra i raden av samarbeten tillsammans med Playground Music. Singeln Beach 2011 som släpptes i maj tidigare i år utnämndes till årets sommarplåga av Per Sinding Larsen.

Datum: 22/10
Tid: 20.00
På scen: 22.00
Rum: Nya rummet
Entré: 60:-

Lägg till en tagg
Arrangör av Vit päls

Inkonst

Pris

60 kr

Websida

http://www.inkonst.com/historia.php

Åldersgräns

18

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Malmö, Bergsgatan 29

Spara intressen för Vit päls
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för Vit päls

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för Vit päls

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Konsert Öppen Scen
Varje tisdag på Mässingshornet
Bar / Konsert B.A.R
Krog & Vinbar på Erik Dahlbergsgatan
Mode & Skönhet Mani
Secondhand på Davidshallsgatan
Bar / Restaurang Plockepinn
Lunch, middag och vin på Bergsgatan
Jag söker
Laddar guider...