Evenemanget har varit

Kampen fortsätter

Föredrag & Samhälle

Kampen fortsätter

Kampen fortsätter Möllevångstorget

Möllevångstorget

Under supervalåret har vi återigen tvingats beskåda en politisk cirkus. Långt ovanför våra huvuden, långt från vår vardag, långt från de verkliga konflikterna sker politikernas maktkamp.

Efter åtta år av Alliansens skräckvälde står det klart att Sverigedemokraterna växer sig större. Valresultat visar att deras stöd har fördubblats på fyra år. Men det är inte bara rasismen som oroar oss. De säger att det är supervalår men en politik med nedskärningar, utförsäkringar och normaliserad rasism gör att våra val val blir allt färre.

Vi vaknar upp till en ny vecka, en vecka som alla andra, fylld av konflikter och kamper som vi måste fortsätta utkämpa tillsammans. Vi nöjer oss inte med ett regeringsskifte.

Vi kommer att fortsätta kämpa mot nedskärningar och privatiseringar inom skola och vård. I våra trappuppgångar kommer vi att fortsätta kämpa för lägre hyror och en dräglig standard. På gator och torg kommer vi fortsätta kämpa för allas rätt att fritt nyttja dessa, fritt från rasism, sexism och vinstintressen.

Vi måste ta kampen på arbetsplatserna och i skolorna. Vi måste fortsätta att organisera oss och kämpa tillsammans överallt där vinst och privilegier för ett fåtal står mot rättvisa och ett värdigt liv för alla. Genom en mångfald av taktiker, strategier, organisationer och nätverk kan vi tillsammans ta makten över våra liv och skapa en framtid värd att tro på - av var och en efter förmåga, åt var och en efter behov.

Valresultatet säger: sörj inte, organisera dig! Nu är det dags för de verkliga politiska krafterna i Malmö att samla sig! Måndagen den 15 september ses vi kl. 19:00 på Möllevångstorget. Grupper och personer är välkomna att hålla tal, eller kanske sjunga en sång. Är du intresserad av att organisera dig, kom och prata med grupper på plats.

Tillbaka till verkligheten - Kampen fortsätter!

SD ut ur riksdagen!

Taggad som
Lägg till en tagg
Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Malmö, Möllevångstorget 1

Spara intressen för Kampen fortsätter
???AddInterest??? Gilla evenemanget
Betyg för Kampen fortsätter

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för Kampen fortsätter

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Föredrag & Samhälle Malmö Stadsbibliotek
Rum för läsning, internet, möten och
Föredrag & Samhälle Tygelsjöbiblioteket
Sitt och läs en stund på ditt bibliotek
Jag söker
Laddar guider...