Evenemanget har varit

Emergenza Festival

Konsert / Kalas & Festival

Emergenza Festival

Emergenza Festival Skånefinal på KB

Skånefinal på KB

Förköp: 160 kr (inkl. service)
I dörren: 190 kr

Kort om Emergenza Festival i världen
Emergenza Festival är världens största bandtävling med deltävlingar i alla storstäder från Spanien till Ryssland, USA, Canada, Japan och Australien. I varje Emergenzastad hålls inledandade rundor, semifinaler och finaler, de regionala finalistvinnarna möts senare i riksfinaler och varje land eller världsdel skickar senare ett vinnande band var till en internationell final. De nordiska länderna delar på två platser i den internationella finalen som hålls på en stor musikfestival i Tyskland. Dessa två band väljs ut av en jury på den nordiska finalen som hålls i Stockholm i samband med Sverigefinalen. Banden har där möjlighet att vinna fina priser, bland annat en show-case-turné i Europa eller USA. Dessutom delas det ut priser till bästa musiker i olika kategorier i form av instrument, såväl på de regionala som den internationella finalerna.

Emergenza i Sverige
Emergenza Festival har plats till ca 160 deltagande svenska band. Dessa band spelar alla på de inledande rundorna och ca hälften går vidare till semifinal genom publikröstning, alla i publiken får en röstsedel och måste rösta på minst två band (de flesta röstar på 3) för att undvika "kompis" röstning. Publiken röstar, på samma sätt, även vidare band från semifinalerna. På de regionala finalerna väljer en jury bestående av branschfolk ut en vinnare per stad som möts i riksfinalen. Finalerna hålls på Sticky Fingers i Göteborg, KB i Malmö och Debaser Medis i Stockholm där även Sverige och Nordenfinalen hålls.

Banden
Emergenza Festival har bevisat gång på gång, världen över, att band som lyckas live lyckas i branschen. Band som Royal Republic, Nico & Vinz, Hurricane Love, Donkey Boy, och Josh Beech och många andra har alla fått stora genombrott efter sitt deltagande i Emergenza Festivalen.

Taggad som
Lägg till en tagg
Arrangör av Emergenza Festival

Kulturbolaget KB

Pris

190 kr

Websida

http://www.kulturbolaget.se

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Malmö, Bergsgatan 18

Spara intressen för Emergenza Festival
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för Emergenza Festival

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för Emergenza Festival

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Konsert Öppen Scen
Varje tisdag på Mässingshornet
Bar / Konsert B.A.R
Krog & Vinbar på Erik Dahlbergsgatan

De som gillade detta gillade också

Jag söker
Laddar guider...