Evenemanget har varit

Henric de la Cour

Konsert

Henric de la Cour

Henric de la Cour KB

Guider
KB

Den 11 september släpptes Henric de la Cours senaste platta "Mandrills". Nu står det klart att Henric intar KB i Malmö för en konsert den 7 mars!

Det har gått nästan 20 år sedan Henric de la Cour debuterade med Eskilstunabandet Yvonne. 20 år som tagit honom igenom Yvonne via Strip Music för att 2011 äntligen solodebutera med sitt självbetitlade album som fick strålande kritik världen över med ett sound som definitivt var mer avskalat och mörkare än de tidigare banden där han medverkat.

2013 är Henric äntligen tillbaka med uppföljaren som fått namnet "Mandrills". En skiva som är en mörk, dystopisk och känsloladdad resa fylld med starka personliga texter och en alltid lika närvarande Henric. Hans fantasiska röst och karisma är det som alltid tilltalat hans fans och allt återfinns fångat på "Mandrills". Hans absolut starkaste skiva hittills.

"Mandrills" är inspelad i Barnhus Zoo i Stockholm under 2012-2013 och precis som debutalbumet producerad av forna Yvonne bandkamraten Rikard Lindh. För mastring står Hans Olsson-Brookes/Svenska Gramofonstudion i Göteborg.

Under vintern kommer man kunna se mycket av Henric de la Cour då filmen med samma namn har premiär på Way Out West för att 19 december även visas på SVT. Filmen är gjord av Jacob Frössén - regissören bakom den hyllade dokumentären "En film om Olle Ljungström". Jacob har följt Henric i fyra år, och filmen återspeglar mycket av Henrics musik, men även det faktum att han lider av den obotliga sjukdomen Cystisk Fibros - en sjukdom som ofta återkommer i lyriken under olika skepnader.

Taggad som
Lägg till en tagg
Arrangör av Henric de la Cour

Kulturbolaget KB

Pris

200 kr

Websida

http://www.kulturbolaget.se

Åldersgräns

18

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Malmö, Bergsgatan 18

Spara intressen för Henric de la Cour
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för Henric de la Cour

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för Henric de la Cour

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Konsert Öppen Scen
Varje tisdag på Mässingshornet
Bar / Konsert B.A.R
Krog & Vinbar på Erik Dahlbergsgatan
Kafé / Sevärdhet & Utsikt Katrinetorp
Kulturhistoria i Fosie
Jag söker
Laddar guider...