Evenemanget har varit

J Mascis

Konsert

J Mascis

J Mascis KB

KB

J Mascis (of Dinosaur Jr) Solo

Som en av de viktigaste och mest inflytelserika artisterna på den amerikanska alternativ rockscenen de senaste 25 åren som låtskrivare, gitarrist, sångare i framförallt Dinosaur Jr känns fenomenet J Mascis som en mäktig kraft, stilbildare och personlighet som funnits sedan urtiden.

Så när första studioplattan i helt eget namn, storverket "Several Shades Of Why", släpptes i våras via Sub Pop överraskar det på flera plan. Efter att J Mascis tidigare skapat sitt monster av öronbedövande feedback, distortion, noise och massiva gitarrsolon som fått härja fritt runt Mascis enkelt vackra och sköra sånger så är solodebuten akustisk, lågmäld och naken utan att någonsin förlora i skärpa och intensitet. Albumet innehåller flera av de starkaste melodier och finaste sånger Mascis någonsin skrivit, självklart fyllt av magiskt fingerfärdigt gitarrspel värdigt endast en sann trollkarl och berättade av en röst som aldrig känts lika nära.

En förtrollad värld från skivans ljuvligt illustrerade omslag till musiken som kretsar kring Mascis och hans gitarr, backade på sina håll av fiol,flöjt och beundrare ur dagens generation som Ben Bridwell (Band Of Horses), Kurt Vile (Mascis geniala lillebror!?) och Kevin Drew (Brocken Social Scene). Här finns drag av hippie-cowboy-kulturen runt Grateful Dead och CSN&Y men också brittiska folktrubadurer som Nick Drake och Richard Thompson men mest av allt är det en konungs återkomst. Den lyckade återföreningen av Dinosaur Jr, ett av årets absolut starkaste album i ryggen samt succén för solospelningarna vid årets SXSW-festival talar för magi i sommar.

Kulturbolaget

Taggad som
Lägg till en tagg
Arrangör av J Mascis

Kulturbolaget KB

Pris

200 kr

Telefonnummer

Websida

http://www.kulturbolaget.se

Åldersgräns

13

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Malmö, Bergsgatan 18

Spara intressen för J Mascis
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för J Mascis

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för J Mascis

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Konsert Öppen Scen
Varje tisdag på Mässingshornet
Bar / Konsert B.A.R
Krog & Vinbar på Erik Dahlbergsgatan
Jag söker
Laddar guider...