Evenemanget har varit

LLoyd Cole - Small Ensemble

Konsert

LLoyd Cole - Small Ensemble

LLoyd Cole - Small Ensemble KB 17 nov

KB 17 nov

Onsdag 17 november
LLoyd Cole - Small Ensemble
www.lloydcole.com/weblog/

Efter att i många år ha spelat in skivor som soloartist, endast med sällskap av en dator och annan musikalisk utrustning och att ha turnerat på egen hand med en resväska och två gitarrer insåg Lloyd Cole en dag att han helt oväntat saknade vissa delar av sitt gamla liv i rock’r’roll-svängen. Det var inte turnébussar och skivbolagsbossar han saknade, inte alls, men interaktionen med musiker, kamratskapet och glädjen i att höra sin musik förbättrad och förädlad genom andras estetik.

Det var aldrig en plan att han skulle spela in skivor på egen hand, det bara blev så, men två saker fick Mr Cole att inse att han behövde få tillbaka något av det gamla - han hade skrivit låtar som krävde ett band och han trivdes så bra med sin nya akustiska trio - The Small Ensemble. Varför inte göra ett rockalbum? Eller vad nu 49-åringar gör när de ger sig på ett sådant vågstycke. Ett stort skivkontrakt var inte av intresse, men han hade sedan flera år ett gott samarbete med Tapete Records i Hamburg och det var en god relation och tillit som var det viktigaste. Tapete kom med ett förskott och 1000 fans betalade 45 dollar i förskott för en lyxutgåva av en skiva som inte fanns än.

Han satte ihop sitt drömband - det skulle spelas in en skiva i en studio, som förr i tiden på rullband. Intresserad? Alla sa ja och folk som spelat med artister som Lou Reed, Anthony & The Johnsons, The Commotions, Crash Test Dummies, Joan as Police Woman, Dambuilders etc var med under inspelningarna. 12 låtar spelades in på olika platser i USA och man höll sin deadline med minsta marginal. "Otroligt nog hann vi med en öl (bara en) den sista dagen," säger Cole. Resultatet är en klassisk Lloyd Cole-skiva, "Broken Record", som släpps 13 september.

Vi har haft nöjet att se honom solo på svensk mark flera gånger de senaste åren, men i november möter vi just Lloyd Cole Small Ensemble - Lloyd Cole, Mark Schwaber och Matt Cullen .

Taggad som
Lägg till en tagg
Arrangör av LLoyd Cole - Small Ensemble

Kulturbolaget KB

Pris

260 kr

Telefonnummer

Websida

http://www.kulturbolaget.se

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Malmö, Bergsgatan 18

Spara intressen för LLoyd Cole - Small Ensemble
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för LLoyd Cole - Small Ensemble

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för LLoyd Cole - Small Ensemble

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Konsert Öppen Scen
Varje tisdag på Mässingshornet
Bar / Konsert B.A.R
Krog & Vinbar på Erik Dahlbergsgatan
Museum & Gallerier Galleri GKM
Samtidskonst vid Stora Nygatan
Jag söker
Laddar guider...