Evenemanget har varit

Lucinda Williams

Konsert

Lucinda Williams

Lucinda Williams KB

KB

Lucinda Williams
An Intimate Evening

Konserten presenteras av Kulturbolaget

Lucinda Williams är Americanans urmoder och en institution inom den amerikanska countryn och folkrocken. Williams är uppvuxen i ett Louisianskt hem med prisbelönte fadern Miller Williams , en av de mer kända amerikanska poeterna. I detta kulturellt men ekonomiskt fattiga hem frodades hennes kreativa ådra. Ända sedan releasen av debutalbumet "Ramblin’" från 1979 fram till senaste "Blessed" från 2011 så har Lucinda Williams levererat berusande och melodiskt säregna låtar och vunnit flera Grammys.

Lucinda Williams långa och gedigna karriär kantas av karaktäristiska album där inget egentligen liknar det andra. För även om du alltid känner igen Williams både lena och raspiga röst och hennes distinkta uttryck i framförande och låtskrivande så har hon aldrig nöjt sig med bekvämligheten att stanna i ett och samma fack. Hur lätt hade det inte varit efter den stora framgången med albumet "Car Wheels On A Gravel Road" från 1998 att göra flera låtar i samma skola? Lucinda valde istället att söka nya grusvägar och landade i innerligt hesa och sexiga "Essence" från 2001. Här någonstans blir hon känd på allvar, utanför countrykretsarna, och har sedan dess åtnjutit allmänhetens uppskattning, oavsett vilken genre hon beslutat luta sig mot för stunden. Lekande lätt rör hon sig mellan rootsrock, Americana, traditionell folkrock och country.

Nu har hon gjort det igen och levererar på "Blessed", hennes tionde studioalbum, ett helt dussin spår som producerats tillsammans med Grammyvinnande Don Was . Was har jobbat med en rad eklektiska artister tidigare och går från den brokiga skaran innehållande Iggy Pop , Bob Dylan , Elton John , Ringo Starr , Rob Orbison , Willie Nelson och resten av musikhistoriens storheter till Williams. I detta celebra sällskap passar Lucinda Williams bra.

Med en tydlig rootsringande Americana sjunger hon rakt från hjärtat, hela plattan igenom. Det märks att hon har en lång karriär av låtskrivande bakom sig. Det är få artister som finner en sådan självklarhet i sitt skrivande. Inget är forcerat, inget ligger fel i munnen på Lucinda Williams . Allt blir bara helt rätt.

Taggad som
Lägg till en tagg
Arrangör av Lucinda Williams

Kulturbolaget KB

Websida

http://www.kulturbolaget.se

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Malmö, Bergsgatan 18

Spara intressen för Lucinda Williams
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för Lucinda Williams

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för Lucinda Williams

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Konsert Öppen Scen
Varje tisdag på Mässingshornet
Bar / Konsert B.A.R
Krog & Vinbar på Erik Dahlbergsgatan
Jag söker
Laddar guider...