Evenemanget har varit

M83

Konsert

M83

M83 KB

Guider
KB

M83

Anthony Gonzales har de senaste tio åren banat väg för och testat nya grepp om shoegaze och den elektronisk pop. M83 är sprunget ur tidiga förälskelser med Sonic Youth, krautrock och psykedelia men har under åren formats till en egen organism vågahalsigt laborerande med ljud. Han avskydde från början sin egen röst, vilket har resulterat i mycket experiment, reverb och effekter på sången och tonvikt på instrumental musik. På den nya skivan "Hurry up, We’re dreaming" verkar han dock ha lämnat gamla komplex bakom sig och gapar ikapp med Zola Jesus på skivans intro.

M83s Anthony Gonzales kommer från Antibes som ligger på den franska Rivieran. Medelhavsblått och guldblänkande, säkerligen en märklig plats att växa upp på men han har alltid valt att stanna kvar. Det bästa han vet, säger han, är att åka bil längs kusten och lyssna på Brian Enos ambientskivor. M83 skidrar ofta tonårens känslor och den förra skivan "Saturdays=Youth" var en hyllning till hans ungdoms anglosaxiska pophjältar.

Den nya skivan är ett superambitiöst dubbelalbum, 74 intensiva och fängslande minuter. Det som alltid är slående med M83s musik är att den är så oerhört genomarbetad och tajt, perfekt avvägd i all sin galenskap. Han får till och med ett saxofonsolo i nya singeln "Midnight City" att låta fräscht. Han beskrev i förhand "Hurry up, We’re dreaming" som väldigt, väldigt episk. Huvudet på spiken.

Taggad som
Lägg till en tagg
Arrangör av M83

Kulturbolaget KB

Pris

295 kr

Websida

http://www.kulturbolaget.se

Åldersgräns

13

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Malmö, Bergsgatan 18

Spara intressen för M83
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för M83

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för M83

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Konsert Öppen Scen
Varje tisdag på Mässingshornet
Bar / Konsert B.A.R
Krog & Vinbar på Erik Dahlbergsgatan
Jag söker
Laddar guider...