Evenemanget har varit

Nitzer Ebb

Konsert

Nitzer Ebb

Nitzer Ebb Med Die Krupps på KB

Med Die Krupps på KB

Torsdag 28 april
Nitzer Ebb + Die Krupps
Support: Autodafeh

www.nitzer-ebb.de/
www.die-krupps.de/
www.autodafeh.com/

De bildades redan 1982 och efter några singlar, utgivna på eget skivbolag, fick de kontrakt med legendariska Mute Records. Det stora genombrottet kom 1988, då de uppträdde som förband till Depeche Mode under Music for the Masses-turnén.

Under början av 90-talet gick Nitzer Ebb ifrån den tunga, raka och monotona elektroniska dansmusik som varit deras varumärke för att utvecka ett mer rock-orienterat sound och bygga upp sina låtar på mer traditionellt vis. Detta blev tydligt på albumet Ebbhead, från 1991, där hårda samplade gitarr-riff adderats till Nitzer Ebbs tunga elektroniska musik. Albumet producerades, förutom av Flood, även av Alan Wilder från Depeche Mode.

Några år senare kom industrirock-plattan Big Hit och kort därefter gick medlemmarna skilda vägar och pratade sedan inte med varandra på tio år. 2006 möttes Douglas och Bon återigen och kort därefter gav de sig ut på turné ihop. Fokus låg på det tidiga låtmaterialet, med de tunga dansanta och minimalistiska rytmerna och den aggresiva sångstilen, som de idag är mest kända för.

Förra året släpptes ett helt nytt album, Industrial Complex, som bland annat gästades av Martin Gore från Depeche Mode.

Die Krupps
Ett sant kultband kommer äntligen tillbaka till Skåne, för första gången på 18 år!

Kritiker och fans över hela världen hyllar dem som pionjärer inom elektronisk musik såväl som inom industri-genren och vid sidan av artister som Einstürzende Neubauten och Kraftwerk har de influerat ett brett spektrum av musiker inom olika genrer, såväl tunga synthband som pionjärer inom detroit techno och giganter som Depeche Mode. För att inte tala om Rammstein, vars låt Tier är en direkt hyllning till Die Krupps.

Redan Die Krupps första skivsläpp, minialbumet Stahlwerksymphonie, från 1981, lade grunden för deras rykte, då de bl.a. använde borrmaskiner och stål som instrument. Sedan dess har deras starka experimentlusta fört med sig att deras sound ständigt utvecklats och flera gånger ändrats drastiskt, från lekfull industri till synthpop, från syntpop till tung EBM och från EBM till industrial.

De kom att inspirera fler artister att börja experimentera med att blanda metal med elektronisk musik. Genren Industrial var född och Die Krupps anses, vid sidan av bl.a. Nine Inch Nails och Ministry, vara de som skapade musikstilen.

Lägg till en tagg
Arrangör av Nitzer Ebb

Kulturbolaget KB

Pris

350 kr

Telefonnummer

Websida

http://www.kulturbolaget.se

Åldersgräns

13

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Malmö, Bergsgatan 18

Spara intressen för Nitzer Ebb
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för Nitzer Ebb

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för Nitzer Ebb

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Konsert Öppen Scen
Varje tisdag på Mässingshornet
Bar / Konsert B.A.R
Krog & Vinbar på Erik Dahlbergsgatan
Jag söker
Laddar guider...