Evenemanget har varit

Philip H. Anselmo & The Illegals

Konsert

Philip H. Anselmo & The Illegals

Philip H. Anselmo & The Illegals KB

KB

När Pantera kom på 90-talet och slog igenom som en atombomb i metalvärlden med Phil Anselmo i spetsen så var det rätt lätt att förstå att han hade kommit för att stanna. Och det är en sanning med modifikation. Phil Anselmo har varit aktiv i så många band och konstellationer att hans sida på Metal Archives är lika lång som ett uppslagsverk. Han gick från Pantera till Superjoint Ritual och Down. Men vänta, det kommer mera. Andra projekt inkluderar även Arson Anthem, Christ Inversion, Southern Isolation, Viking Crown, Eibon och nu, det bästa: Philip H. Anselmo & The Illegals.

För er som gillade Panteras "The Great Southern Trendkill" så är Phil Anselmo & The Illegals en homerun. Phils sång är extremt rå och gitarriffen är arga, invecklade och stenhårda. Det låter helt enkelt som en skiva som är produkten av ett knytnävsslagsmål i helvetet.

Bandets första album heter "Walk Through Exits Only", är släppt på Anselmos egna bolag Housecore Records och kom i början av sommaren 2013.

Med sig i bandet har Anselmo Marzi Montazeri på gitarr, Jose Manuel Gonzalez på trummor och Bennett Bartley på bas. Tillsammans är de ett band som tar med dig på en sjuhelvetes resa, till avgrunden och tillbaka. För skillnaden mellan Phil Anselmo & The Illegals och andra arga band i samma hårda skola är att du aldrig vet var låtarna ska vägen härnäst. Musikaliskt sett så är det här överkurs; den typen av överkurs som får dig att vilja plugga tills du går i pension. Låtarna är aldrig längre än två minuter, det är så argt och intensivt att du förändrar din andning när du lyssnar på det då det faktiskt är en rent fysisk upplevelse och låtuppbyggnaden är inte traditionell någonstans, utan helt underbart experimentell.

Live ger Phil Anselmo & The Illegals ungefär samma känsla som att vika in sig i en torktumlare och trycka på start. Och vad kan vara bättre än det?

300 kr
19:00
20:00
13 År

Taggad som
Lägg till en tagg
Arrangör av Philip H. Anselmo & The Illegals

Kulturbolaget KB

Pris

300 kr

Websida

http://www.kulturbolaget.se

Åldersgräns

13

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Malmö, Bergsgatan 18

Spara intressen för Philip H. Anselmo & The Illegals
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för Philip H. Anselmo & The Illegals

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för Philip H. Anselmo & The Illegals

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Konsert Öppen Scen
Varje tisdag på Mässingshornet
Bar / Konsert B.A.R
Krog & Vinbar på Erik Dahlbergsgatan
Jag söker
Laddar guider...