Evenemanget har varit

Phosphorescent + Lyla Foy

Konsert

Phosphorescent + Lyla Foy

Phosphorescent + Lyla Foy KB

KB

Sydstatssonen Matthew Houck, aka Phosphorescent, gjorde med albumet "Muchacho" ett av 2013’s mest hyllade verk och sin redan imponerande karriärs starkaste platta hittills. Trasig fysiskt och emotionellt sliten och vilsen efter i stort sett 18 månaders turnerande i samband med "Here’s To Taking It Easy" och efter ett förlorat hem/studio i lokalfattiga Brooklyn fann vår alt.country-outlaw ingen annan råd än att gå i exil tillsammans med sin gitarr på en strand i Mexico. En välbehövlig timeout senare och väl tillbaka i Brooklyn flyttar vår hjälte sina nyskrivna sånger bortom alla tidigare föreställningar om kosmisk americana med mästerliga "Muchacho".

Genom åren har Phosphorescent gått från sakral folk-indie och sydstatsgospel på mindre genombrottet med "Pride" via smått geniala hyllningsplattan "To Willie" (innerliga tolkningar av klassiska hippiecowboyen Willie Nelson), till briljant indiecountryrock av högsta klass på definitiva genombrottet "Here’s To Taking It Easy". Längs vägen har Phosphorescents självförtroende vuxit till ett projekt med kaxigt självklar attityd till sitt ursprung och sina rötter i 70-talets södern (som sagt - "det är svårt att vara ödmjuk, när du är från Alabama").

Houck har länge visat att han är en enastående låtskrivare som med fingertoppskänsla arrangerar sina indie-country-gospel-hymner men aldrig lika ambitiöst, självsäkert och fulländat som nu. Att på monumentala singeln "Song For Zula" inleda med att citera Johnny Cash "Ring of Fire" insvept i analoga syntar och ett minimalistiskt electrobeat säger en del om hur stort självförtroendet blivit. Den sköra stämman vinglar fram på ett sätt som förmedlar sårbarheten, övergivenheten och osäkerheten så ärligt och känsligt att ingen lyssnare lämnas oberörd.

"Muchacho" blev månadens album i Mojo och hamnade på i topp på årsbästalistorna (Sonic #3, Mojo #8, Pitchfork #35). Phosphorescent är Matthew Houck’s vision men han jobbar ihop med en fantastisk ensemble som bildar bandet runt honom. Gänget gjorde under året uppmärksammade spelningar på festivaler som SXSW, Primavera samt Way Out West. I juli får vi äntligen uppleva Phosphorescent live igen, längtan efter sommaren blev om möjligt nu ännu större.

225 kr
19:00
20:00
13 År

Taggad som
Lägg till en tagg
Arrangör av Phosphorescent + Lyla Foy

Kulturbolaget KB

Pris

225 kr

Websida

http://www.kulturbolaget.se

Åldersgräns

13

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Malmö, Bergsgatan 18

Spara intressen för Phosphorescent + Lyla Foy
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för Phosphorescent + Lyla Foy

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för Phosphorescent + Lyla Foy

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Konsert Öppen Scen
Varje tisdag på Mässingshornet
Bar / Konsert B.A.R
Krog & Vinbar på Erik Dahlbergsgatan
Jag söker
Laddar guider...