Evenemanget har varit

Reggaesplash

Konsert

Reggaesplash
KB

Reggaesplash !
Lee "Scratch" Perry
The Congos
Max Romeo

Special Guest i Malmö: Jah Cure
Special Guest i Stockholm och Malmö: Beres Hammond.

Presenteras av Kulturbolaget och Reggaewarriors

Lee "Scratch" Perry, The Congos och Max Romeo till Sverige!

Några av Jamaicas mest legendariska artister kommer i sommar till Sverige för tre spelningar.
Lee "Scratch" Perry, The Congos och Max Romeo har varit samarbetspartners och vänner sedan 60-talet och ger sig nu tillsammans ut på en efterlängtad turné.
En unik chans att reggaens allra största samlade ges på KB i Malmö den 7 augusti, Trädgårn i Göteborg den 8 augusti samt en utomhuskonsert vid Münchenbryggeriet den 9 augusti.

Lee "Scratch" Perry
Den nu 76-årige jamaicanen har släppt skivor sedan slutet av 60-talet och blivit en av reggaevärldens allra största och mest inflytelserika stjärnor. Genom nyskapande produktioner och en excentrisk personlighet blev han snabbt en välkänd profil vars musik spred sig från Jamaica till England och resten av Europa.

Än idag fortsätter Lee "Scratch" Perry att producera musik och turnera inför utsålda hus. Så sent som 2003 vann han en amerikansk Grammy för bästa reggaealbum med skivan "Jamaican E.T.". För ett par år sedan listade Rolling Stone Magazine honom som en av de hundra viktigaste artisterna genom tiderna.

The Congos
Den legendariska gruppen The Congos bildades i Kingston 1975. Deras första och hyllade LP "Heart Of The Congos" spelades in och mixades av just Lee "Scratch" Perry 1977 i Black Ark-studion. Ett antal av Jamaicas bästa musiker medverkade och albumet ses av många reggaekännare som ett komplett mästerverk och ett av de främsta reggaealbumen någonsin.

Max Romeo
Med sin roots-reggae fick Max Romeo redan under 60-talet ett antal hitsinglar som spred sig långt utanför Jamaicas stränder. Hans singlar klättrade till topp 10-placeringar på listorna i Storbritannien och gjorde honom världskänt namn.

Genom åren har han samarbetat med storheter som Rolling Stones. Han har också samplats ett flertal gånger. Bland annat av Kanye West som lånade låten "I Chase the Devil" när han producerade hitlåten "Lucifer" till Jay-Z.

Special Guest: Beres Hammond (Malmö och Stockholm)
Som speciell gäst i Malmö och Stockholm har ingen mindre än Beres Hammond bjudits en. Mannen med soulrösten som på 80-talet lämnade Jamaica för New York och fortsatte en lysande karriär. 1990 släppte han dancehall-hiten "Tempted to Touch" som förmodligen blivit hans mest kända nummer.

Lägg till en tagg
Arrangör av Reggaesplash

Kulturbolaget KB

Pris

390 kr

Websida

http://www.kulturbolaget.se

Åldersgräns

18

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Malmö, Bergsgatan 18

Spara intressen för Reggaesplash
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för Reggaesplash

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för Reggaesplash

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Konsert Öppen Scen
Varje tisdag på Mässingshornet
Bar / Konsert B.A.R
Krog & Vinbar på Erik Dahlbergsgatan
Jag söker
Laddar guider...