Evenemanget har varit

Saxon

Konsert

Saxon

Saxon KB

KB

Saxon
Special guest: Anvil
Support: Crimes Of Passion

Några grabbar från avkroken Barnsley, Yorkshire som 1979 släppte sin självbetitlade debut, kom några år senare att bli en av världens främsta heavy metal-grupper och inspirationskällor till såväl Megadeth som Metallica. Redan med andra plattan "Wheels of Steel" radade de upp klassiska hits som "747 (Strangers in the Night)". En tät följd av imponerande skivsläpp följde under 80-talets början och bandets status växte i samma snabba takt. Plattan "Power and Glory" från 1983 blev deras allra största framgång, med miljoner sålda exemplar och kunde egentligen bara jämföras med Iron Maiden och Judas Priest. Nu aktuella med sitt nittonde album i ordningen. En svindlande bedrift bara i sig. Men också Saxons allra bästa platta på många år, som visar upp ett band i högform med mycket kvar att uträtta.

Anvil
I början av 80-talet var de ett lovande heavy metal-band, på väg att slå igenom stort. Medan kollegornas karriärer började ta fart, så lossnade det aldrig för Anvil. Bandet föll i glömska för de flesta utom Anvil själva, som aldrig gav upp hoppet om världsturnéer och det perfekta albumet.

Allt det där skildras i den prisbelönta dokumentären "Anvil! The Story of Anvil". I filmen som snabbt blivit kultförklarad går det att dra paraleller till ett verklighetens Spinal Tap. Anvil har dock alltid tagits seriöst av metalheadsen och beundrats av såväl Slash som Motörheads Lemmy Kilmister.

Efter filmens succé har bandet äntligen fått en vältförtjäna revansch. I vinter backar kanadensarna upp Saxon på deras tre spelningar i Sverige!

Lägg till en tagg
Arrangör av Saxon

Kulturbolaget KB

Pris

350 kr

Websida

http://www.kulturbolaget.se

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Malmö, Bergsgatan 18

Spara intressen för Saxon
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för Saxon

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för Saxon

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Konsert Öppen Scen
Varje tisdag på Mässingshornet
Bar / Konsert B.A.R
Krog & Vinbar på Erik Dahlbergsgatan
Jag söker
Laddar guider...