Evenemanget har varit

Shout Out Louds

Konsert

Shout Out Louds
KB

Shout Out Louds
Support: Sibille Attar

Presenteras av Kulturbolaget

Med ett dussintal år på nacken får Shout Out Louds nästan ses som en del av Sveriges indieveteraner. 2013 är det tio år sedan bandet släppte sina debutalster "100° EP" och albumet "Howl Howl Gaff Gaff". Men där ett flertal andra band i samma katergori numera haltar sig fram har Shout Out Louds funnit nya vägar utanför kartan att vandra nerför. Kanske är det just därför det känns lite nervigt och spännande när vi helt plötsligt får reda på att bandet ska släppa nytt. "Optica" heter albumet och kommer den 27 februari. För oss som redan är övertygade fans så ställde sig håren genast i givakt när första smakprovet "Blue Ice" släpptes förra veckan.

Från och till under de senaste arton månaderna har bandet suttit inklämda i studion, spelat in och producerat själva, och nu är det snart dags för oss att ta del utav resultatet. Medan vi väntar så berättar bandet:

- Vi ville inte behöva visa respekt för någon utomstående den här gången, vi ville vara fria att göra precis som vi kände hela vägen. Så vi valde att producera själva för första gången, tillsammans med vår vän Johannes Berglund. Att kunna komma och gå i hans studio ungefär som vi ville under så lång tid och att få använda honom som en insiktsfull och tålmodig sjätte bandmedlem mer än som en utomstående auktoritet var ett idealiskt upplägg för det vi ville göra. Vi hade inte stakat ut någon tydlig linje i förväg. Vi bestämde oss bara för att för en gångs skull inte oroa oss över var vi var på väg, vi litade på att det beslutet i sig skulle hjälpa oss att hamna rätt, och på att "rätt" inte behöver innebära det förväntade, eller ens något riktigt...rimligt. Vi lade prestige och teknik helt åt sidan till förmån för energi och känsla. Det var en annorlunda och väldigt obunden process som nog hörs rätt väl albumet igenom. Det kommer nog att höras live också, vi är extremt redo att åka ut och spela.

Shout Out Louds har tunerat jorden runt flera varv och kommer så att göra även denna gång.

Taggad som
Lägg till en tagg
Arrangör av Shout Out Louds

Kulturbolaget KB

Websida

http://www.kulturbolaget.se

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Malmö, Bergsgatan 18

Spara intressen för Shout Out Louds
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för Shout Out Louds

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för Shout Out Louds

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Konsert Öppen Scen
Varje tisdag på Mässingshornet
Bar / Konsert B.A.R
Krog & Vinbar på Erik Dahlbergsgatan
Jag söker
Laddar guider...