Evenemanget har varit

Klungan

Scen & Teater

Klungan

Klungan Luftkastellet i Slagthuset

Luftkastellet i Slagthuset

Se oss flyga över scenen i fruktansvärda hastigheter har blivit en hyllad föreställning. Här finns den säregna humor och eftertänksamhet som Egerbladh/Klungan gjort till sin och som gör dem så speciella.

I höst turnerar Humorgruppen Klungan med sin nya föreställning Se oss flyga över scenen i fruktansvärda hastigheter. Den är resultatet av ett samarbete mellan Klungan och koreografen Birgitta Egerbladh.

- Vi har setts och jobbat på golvet med rörelseövningar och idéer. Birgittas nyfikenhet på hur vi förhåller oss till saker har bl.a. resulterat i att vi haft pedalhinkar, termosar och hörselskydd i replokalen, en del av det dyker upp i föreställningen, berättar Olof Wretling från Klungan.

Klungan och Birgitta Egerbladh inledde ett samarbete redan hösten 2008 som resulterade i publik- och kritikersuccén "Det är vi som är hemgiften" på Södra Teatern. Föreställningen spelades 80 gånger för fullsatta salonger och blev även uttagen till teaterbiennalen i Borås 2009. Sedan dess har Klungan spelat in humorserien Ingen bor i skogen för SVT som sändes sommaren 2010, medan Birgitta Egerbladh har hunnit med två kritikerrosade föreställningar på Stockholms Stadsteater och Folkteatern i Gävle. Tillsammans har de hittat ett uttryck som gör dem till något helt eget och nytt.

Se oss flyga över scenen i fruktansvärda hastigheter är det senaste samarbetet. Föreställningen är samproducerad med Dansens Hus och hade premiär på Sagateatern i Umeå 2 februari 2011. Därefter spelade den en månad på Dansens Hus i Stockholm från och med den 10 mars. Sverigeturnén är producerad av Södra Teatern.

www.ticnet.se
www.sodrateatern.com

Taggad som
Lägg till en tagg
Arrangör av Klungan

Slagthuset

Telefonnummer

Websida

http://luftkastellet.se

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Malmö, Jörgen Kocksgatan 7A

Spara intressen för Klungan
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för Klungan

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för Klungan

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Museum & Gallerier Teatermuseet
Allt om teater på Kalendegatan
Jag söker
Laddar guider...