Evenemanget har varit

Placido Domingo

Konsert

Placido Domingo
Malmö Arena

Placido Domingo
En av de mest erkända och mest inflytelserika operasångarna genom tiderna gästar Malmö Arena - den spanske tenoren Plácido Domingo!

Den världsberömde Plácido Domingo som i fjol fyllde 70 år och samtidigt firade 50-årsjubileum sedan hans första huvudroll. Domingo fortsätter karriären med oförminskad energi och en röst så vital och imponerande att ingen kan göra anspråk på titeln som världens främste tenor.

Född i Madrid 1941, men flyttade med familjen till Mexiko vid åtta års ålder. Som 18-åring debuterade han som sångare vid Mexikos nationalopera. Under 70-talet etablerade Domingo sig som en av världens ledande tenorer, bredvid den store Pavarotti. Pavarotti som han och José Carreras under 90-talet kom att uppträda med som "The Three Tenors".

Han har hunnit göra mer än 3500 framträdanden och sjungit hela 138 olika roller. En bedrift som ingen annan tenor kan mäta sig med. Han har dessutom hedrats med ett stort antal utmärkelser. 2009 blev Domingo den allra första att mottaga Birgit Nilsson Prize i Stockholm, med en prissumma på en miljon dollar. Den enda vinnare som utsågs av Birgit Nilsson personligen innan hon gick bort.

Plácido Domingos repertoar sträcker sig från Mozart till Verdi, från Berlioz till Puccini, från Wagner till Ginastera. Ett stort antal skivinspelningar har det dessutom blivit. Arbetet i musikstudion har bland annat gett utdelning i form av hela tolv Grammys.

Vid sidan av sången är Plácido Domingo en högt respekterad dirigent som verkat på flera av de största operahusen i världen. Nyligen slutade han dessutom som chef för Washington National Opera efter 15 år vid tjänsten, men fortsätter att leda Los Angeles-operan.

Orkestrerad av Malmö Symfoniorkester besöker Plácido Domingo Sverige i vinter för två galakonserter. En unik chans att uppleva denne operastjärna på turné!

Lägg till en tagg
Arrangör av Placido Domingo

Malmö Arena

Websida

http://www.malmoarena.com

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Malmö, Arenagatan 15

Spara intressen för Placido Domingo
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för Placido Domingo

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för Placido Domingo

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Hobby & Skapande Arena 305
Musik- och kulturhus för ungdomar på
Restaurang Percys
Lunch på Malmö Arena
Museum & Gallerier Malmö Akvarium
En del av Malmö Museer
Museum & Gallerier Malmö Konstmuseum
Med fokus på Nordisk konst
Museum & Gallerier Malmö Konsthall
Rum för samtida konst
Jag söker
Laddar guider...