Evenemanget har varit

Artister mot REVA

Föredrag & Samhälle / Konsert

Artister mot REVA

Artister mot REVA Malmö Folkets Park

Malmö Folkets Park

Ett Malmö för alla

Många talar om den svenska asylpolitiken som ovanligt generös och öppen, men om man tittar närmare på hur människor på flykt bemöts så framträder en helt annan bild. Massor av människor från konflikt- och krigsområden, från diktaturer och från länder där etniska och religiösa minoriteter, kvinnor, politiskt oppositionella och hbtq-personer förföljs och trakasseras, nekas skydd. Den svenska asylpolitiken skapar en situation där människor är tvungna att gömma sig undan utvisning och därmed leva utan sociala och politiska rättigheter.

Den senaste tidens uppmärksamhet kring Kriminalvården, Migrationsverket och polisens nya samarbetsprojekt REVA (rättssäkert och effektivt verkställighetsarbete), har kastat ljus på de hänsynslösa metoder som används i jakten på papperslösa; span utanför BUP, rasprofilering i samband med cykel- och tunnelbanekontroller och uppmaningar till allmänheten om tips på suspekta personer i sin närhet. Metoder som har fått massor av människor att reagera och säga stopp; vi vill inte ha hetsjakt på människor som inte frivilligt återvänder till våld och förtryck.

Parallellt med att politiker, Migrationsverket och gränspolisen gör sitt yttersta för att hindra människor från att få en fristad i Sverige, växer den folkrörelse som vägrar låta mänskliga rättigheter vara bundna till ett pass. Runt om i Malmö skapas det nya möjligheter och nätverk mellan människor med och utan papper, med målet att göra Malmö till just en fristad. Restauranger, fotbollsföreningar, skolor, klädbutiker, matbutiker, teatergrupper, kvinnojourer, boxningsklubbar och studieförbund har redan anslutit sig och utlyst sin verksamhet som en fristad och hela tiden blir vi fler.

Reva har väckt en folkstorm som inte får tystas.
Med Artister mot REVA - Fristad för ALLA vill vi bidra till protestvågen.

Bland artisterna finns Looptroop Rockers, Behrang Miri, Malmö Feministiska Kör, Your Saviours, Bräkne-Hoby Flor de Lotus, Carolina Wallin Pérez, Tiffany Kronlöf, Shiid Life, Skilla & Emil Jensen

Bakom Artister mot Reva står Asylgruppen i Malmö och Malmö fristad för papperslösa. Arrangemanget sker i samarbete med ABF, Aktion mot Deportation, Sensus studieförbund, Studieförbundet Vuxenskolan, Moriska Paviljongen, Vänsterpartiet, Malmö Musikaffär och Folkets park.

Frivilligt inträde, där allt överskott går till Asylgruppen.

Taggad som
Lägg till en tagg
Arrangör av Artister mot REVA

Malmö Folkets Park

Websida

http://malmofolketspark.se/

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Malmö, Norra Parkgatan 17

Spara intressen för Artister mot REVA
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för Artister mot REVA

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för Artister mot REVA

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Föredrag & Samhälle Limhamns Folkets Hus
Brett utbud av aktiviteter
Museum & Gallerier / Barn & Familj Malmö Reptilcenter
Stans vildaste plats på Folkets Park
Park & Picknick / Barn & Familj Folkets Park
Nöje för hela familjen
Föredrag & Samhälle Malmö Stadsbibliotek
Rum för läsning, internet, möten och
Spel & Kroglek / Barn & Familj Äventyrsgolf
Äventyrsgolf i Folkets Park
Jag söker
Laddar guider...