Evenemanget har varit

Manhattan Transfer

Konsert

Manhattan Transfer

Manhattan Transfer Malmö Konserthall

Malmö Konserthall

Fredag 19 november 2010 19:30

MANHATTAN TRANSFER
Manhattan Transfer föddes för mer än 30 år sedan i New York. Tim Hauser, som då arbetade som taxichaufför och Alan Paul, som vid tidpunkten för gruppens födelse hade en av rollerna i originaluppsättningen av Grease på Broadway, slog sig samman med två unga lovande sångerskor, Laurel Massé och Janis Siegel. Under gruppens första år uppträdde de fyra artisterna med de fantastiska rösterna på klubbar över hela New York.

Tre år efter grundandet, 1975, kom deras debutskiva på Atlantic, The Manhattan Transfer, vilken blev en stor framgång och ledde till att gruppen fick ett eget program på CBS. Framförallt Europa tog Manhattan Transfer till sitt hjärta, och deras två nästföljande album - Coming Out och Pastiche - innehöll båda en rad låtar som hamnade på tio i topp listor över hela världen. Gruppen var nu så stor att de kunde spela in en liveskiva, The Manhattan Transfer Live.

1978 lämnade Massé gruppen efter en svår bilolycka och inledde en framgångsrik solokarriär. Hon ersattes av en annan ung och begåvad sångerska, Cheryl Bentyne. Albumet Extensions kom 1979 var det första med den nya sättningen. Detta album innehöll låten ”Birdland”, som har kommit att bli något av Manhattan Transfers egen signaturmelodi. Extensions innehöll dessutom ”Twilight Zone/Twilight Tone”, som blev gruppens första riktiga hit, för detta album fick gruppen också ta emot sin första Grammy.Resten är, som man säger, historia Sedan Bentyne kom med har sättningen aldrig ändrats, och inklusive senaste albumet Vibrate, som släpptes i slutet av 2004, har Manhattan Transfer släppt totalt 24 album och turnerat över hela världen.

Efter mer än 30 år och tonvis med album visar Manhattan Transfer inga tecken på att mattas av. De fyra medlemmarna utgör tillsammans en synnerligen unik enhet, som klarar av det mesta från R&B och jazz till swing och pop. Med en brinnande passion för musiken och ett konstant strävande efter perfektion blandas de fyra rösterna till en sammanhållande enhet.De enorma framgångarna och de många åren tillsammans har inte på något sätt dämpat medlemmarnas entusiasm, och de visar ständigt nya prov på sin talang, antingen i nya projekt tillsammans som Manhattan.

Arr: Julius Productions
Biljetter bokaswww.juliusbiljettservice.se

Lägg till en tagg
Arrangör av Manhattan Transfer

Malmö Live

Pris

635 kr

Telefonnummer

Websida

http://www.mso.se/

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Malmö, Föreningsgatan 35

Spara intressen för Manhattan Transfer
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för Manhattan Transfer

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för Manhattan Transfer

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Museum & Gallerier Malmö Akvarium
En del av Malmö Museer
Museum & Gallerier Malmö Konstmuseum
Med fokus på Nordisk konst
Museum & Gallerier Malmö Konsthall
Rum för samtida konst
Krog & Pub Malmö Bryggeripub
Öl från eget bryggeri på Bergsgatan
Museum & Gallerier / Barn & Familj Malmö Reptilcenter
Stans vildaste plats på Folkets Park
Jag söker
Laddar guider...