Evenemanget har varit

Bobhundopera

Konsert

Bobhundopera

Bobhundopera Malmö Opera

Malmö Opera

Förra året sålde Bob hund sina instrument och måste låna av andra för att kunna spela sin musik. När ryktet nådde Malmö Opera, ställdes både Operahuset och orkestern till bandets förfogande. Resultatet blir en operaföreställning där både "bekant material och häpnadsväckande överraskningar" utlovas.

Under ett arrangemang på Far i hatten, där bandet spelade på lånade intrument från The Ark, sitter kapellmästare Christopher Dominique och spelar Bob hundtolkningar på piano. Någonstans där föds idén att orkestrera Bob hunds musik fullt ut. Ryktet att Bob hund behöver låna både instrument och lokaler sprider sig, och plötsligt kommer frågan om bandet vill låna hela Malmö Operas orkester och lokaler inklusive Opera Grill.

Allt skall arrangeras och det kommer att bli som “klangen av en fortkörning genom den västerländska konstmusikhistorien" enligt sångaren Thomas Öberg. Ekon av Sjostakovitj, Rachmaninov, Debussy och Musorgskij kanske inte längre är ren inbillning?

Bandmedlemmarna skall placeras ut i orkestern i de olika instrumentgrupperna för att betona samarbetet in i minsta detalj. Poporkestern spelar dessutom in sin långfilm "Billiga lösningar till varje pris" kvällen till ära. Alla som lyckas få tag på en biljett har därför chansen att medverka i filmen. Bob hund kommer att dokumentera och influera hela byggnaden och ta ordet opera, som ju betyder både arbete och verk på italienska, på blodigt allvar.

Librettot består, i sin helhet, av att hela huset inklusive foajén och piazzan utanför aktiveras. Även publiken kommer att ingå som en byggsten i verket. Först när alla besökare utforskat operahusets samtliga vinklar och vrår är operan fullbordad och klar.

De klassiska ädla konsterna poesi, musik, teater och dans har under en enda förtrollad afton fått sällskap av de nya ädla konsterna mat,dryck, teknik och sociala medier. Före det har Bob hund både hunnit dö på slutet och återuppstå i en helt ny form.

http://www.malmoopera.se/forestallningar/bob-hund

http://www.youtube.com/watch?v=_g8kKzBEeu4

Taggad som
Lägg till en tagg
Arrangör av Bobhundopera

Malmö Opera

Websida

http://www.malmoopera.se/

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Malmö, Östra Rönneholmsvägen 20

Spara intressen för Bobhundopera
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för Bobhundopera

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för Bobhundopera

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Museum & Gallerier / Barn & Familj Malmö Reptilcenter
Stans vildaste plats på Folkets Park
Bar / Restaurang Operagrillen
Teaterbar & Restaurang vid Operan
Museum & Gallerier Malmö Akvarium
En del av Malmö Museer
Föredrag & Samhälle Malmö Stadsbibliotek
Rum för läsning, internet, möten och
Museum & Gallerier Malmö Konstmuseum
Med fokus på Nordisk konst
Jag söker
Laddar guider...