Evenemanget har varit

Madame Butterfly

Scen & Teater

Madame Butterfly

Madame Butterfly Malmö Opera

Malmö Opera

Madame Butterfly av Giacomo Puccini är ett av operalitteraturens mest populära och spelade verk. När den amerikanske löjtnanten Pinkerton är på permission i Nagasaki blir han förtjust i den unga geishan Cio-Cio-San kallad Butterfly. Han vill bara roa sig, men för att inte förstöra hennes rykte gifter han sig med henne på japanska. Butterfly tar äktenskapet på största allvar. Hon konverterar till kristendomen och förskjuts av sin familj. Pinkerton återvänder till USA och Butterfly väntar troget på honom i tre år, tillsammans med deras lille son. När Pinkerton äntligen återvänder, är det i sällskap med sin amerikanska fru Kate. När sanningen går upp för Butterfly överlämnar hon barnet till Kate och tar sitt liv.

Uppsättningens regissör Henry Akina skriver i programmet att om inte Butterflys känslor är trovärdiga kan operan aldrig göra någon verkan. I hans uppsättning möter vi en japansk kvinna som desperat försöker ta ett kliv ut ur sin egen kultur men som misslyckas totalt. Det kan beskrivas som en kulturkrock, efter att Japan öppnats mot västvärlden under 1800-talet uppstod en sådan kulturell förvirring hos den japanska befolkningen. Om det finns att läsa i japansk 1900-talslitteratur och det syns i bildkonsten. Det västerländska blev en modefluga i Japan, ibland med rent av fetischistiska inslag. Man vurmade för allt västerländskt och efter lyxartiklar och kläder från väst. Samtidigt utvecklades en nationalism som nådde sin höjdpunkt i andra världskriget. En politisk strategi för att förespråka en renhet i den japanska kulturen och dess seder. Akinas regikoncept placerar Butterflys öde mot denna bakgrund. Akina menar att det finns mycket som talar för denna tolkning, både från Puccinis egna kommentarer om historien i operan och i novellen av John Luther Long som den är baserad på.

Akinas uppsättning av Madame Butterfly spelades på Malmö Opera vintern 2010/11. Föreställningarna var fullbokade och trycket var stort efter biljetter. Vi är mycket glada över att ge ytterligare en spelperiod av Madame Butterfly våren 2012.

Premiär 10 mars 2012
Spelas till 7 april 2012
Plats Stora scenen
Språk Italienska(textad)
Längd 2 tim 50 min inkl paus


Biljettpriser
Tis-fre 100 - 595 kr
Lör-sön 100 - 640 kr
Premiär 100 - 690 kr

Lägg till en tagg
Arrangör av Madame Butterfly

Malmö Opera

Pris

690 kr

Websida

http://www.malmoopera.se/

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Malmö, Östra Rönneholmsvägen 20

Spara intressen för Madame Butterfly
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för Madame Butterfly

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för Madame Butterfly

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Bar / Restaurang Operagrillen
Teaterbar & Restaurang vid Operan
Museum & Gallerier Malmö Akvarium
En del av Malmö Museer
Museum & Gallerier Malmö Konstmuseum
Med fokus på Nordisk konst
Museum & Gallerier Malmö Konsthall
Rum för samtida konst
Krog & Pub Malmö Bryggeripub
Öl från eget bryggeri på Bergsgatan
Jag söker
Laddar guider...