Evenemanget har varit

Ane Brun

Konsert

Ane Brun

Ane Brun Malmöfestivalen

Malmöfestivalen

19 söndag, Kl. 21:15 - 22:45
Stora Scenen, Stortorget

Ane Bruns debutalbum "Spending Time With Morgan" gavs ut 2003 på egna etiketten DetErMineRecords. Det var under en tid då det plötsligt vimlade av pojkar och flickor med akustiska gitarrer, och alla skulle släppa egna skivor. De flesta av dem är numera bara en parantes i musikhistorien. Andra har fortsatt, släppt skivor och turnérat. Några har blivit framgångsrika och Ane Brun är definitivt en av de sistnämnda.

Under åren som gått har hon inte bara skaffat sig en trogen publik här i Skandinavien. I stora delar av Europa drar hon fulla hus till stora, etablerade scener. Intresset i USA har också börjat vakna på allvar.

Efter att ha lyssnat i månader till den vackra skivan "The Letting Go" av Bonnie "Prince" Billy, vände Ane Brun en dag på skivkonvolutet och läste "produced by Valgeir Sigurdsson" (Björk, Múm, Maps, Coco Rosie med flera).

Hon kontaktade islänningen och snart var planeringen av hennes tredje album igång. Inför "Changing of the Seasons" bestämde sig Ane Brun och Valgeir Sigurdsson för att samtliga låtar, mer eller mindre, skulle spelas in live på klassiska Atlantisstudion i Stockholm. Resultatet blev albumet "Changing of the Seasons".

Stråkarrangemangerna på "Changing of the Seasons" är skrivna av Malene Bay-Landin (som också har skrivit arrangemangerna till "Live in Scandinavia") och den framgångsrika unga amerikanska kompositören Nico Muhly (har skrivit för artister som Bonnie "Prince" Billy och Antony & the Johnsons).

Lägg till en tagg
Arrangör av Ane Brun

Malmöfestivalen

Websida

http://www.malmofestivalen.se/

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Malmö, Hamngatan 4

Spara intressen för Ane Brun
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för Ane Brun

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för Ane Brun

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Konsert Öppen Scen
Varje tisdag på Mässingshornet
Bar / Konsert B.A.R
Krog & Vinbar på Erik Dahlbergsgatan
Mode & Skönhet Mani
Secondhand på Davidshallsgatan
Jag söker
Laddar guider...