Evenemanget har varit

Bob Dylan, The Brazil Series

Museum & Gallerier / Utställning

Bob Dylan, The Brazil Series

Bob Dylan, The Brazil Series Miva Fine Art

Guider
Miva Fine Art Galleries

Allmänt erkänd som en av de mest inflytelserika konstnärerna av 20-talet, fortsätter Dylan att ge fansen en inblick i huvudet på en av de mest kreativa hjärnorna i vår tid.

Hösten 2008 kontaktade Danmarks "Statens Museum for Kunst" Bob Dylan genom hans manager och beslöt sig då för att arrangera sin första stora konstutställning i Köpenhamn. Dylan såg då sin förra stora konstutställning "The Drawn Blank Series" som avslutad och började då arbeta på sin nästa stora konstserie. Det utlöste en period av intensivt arbete och kreativitet, då Dylan producerade en serie av mer än 40 konstverk under loppet av ett år.

Dylan, som aldrig vill förbli statisk i en enda form av uttryck, experimenterar och testar konstant nya artistiska tekniker. Idag anser Bob Dylan att Drawn Blank serien inte ska vara representativ för hans konst. Han är mer intresserad av att rikta uppmärksamheten på the Brazil Series; en rik samling av verk som han känner ger en mer rättvis bild av hans äventyr inom bildkonst.

The Brazil Series är ett intressant avsteg från the Drawn Blank Series, och är en produkt av Dylans mod som konstnär. Uppmuntrad av den kritik han fått, särskilt från berömdheter som John Elderfield (Chief Curator of Paintings & Sculptures på Museum of Modern Art, New York) och Larry Gagosian, var han modig att experimentera och utveckla sitt konstnärskap. Trots att han är allmänt erkänd som en av de mest kulturellt relevanta personer idag, är Dylan i sin kärna en konstnär som genomsyras av självtvivel och otrygghet - sin egen största kritiker. Med detta i åtanke är det inte svårt att föreställa sig hur glädjande en sådan imprimatur från respekterade företagsledare måste ha varit för honom.

The Brazil Series består av ett fyrtiotal oljemålningar, varav tre handsignerade grafiska tryck nu släppts i en limiterad upplaga.

Miva Fine Art Galleries är oerhört stolta över att exklusivt få fortsätta presentera Bob Dylan i Sveriges konstvärld. Miva Fine Art Galleries har en mycket liten limiterad upplaga av konstverk till försäljning. Kontakta oss för tillgänglighet och prisuppgift.

Besök oss i galleriet eller klicka in på vår hemsida för mer information!

Taggad som
Lägg till en tagg
Arrangör av Bob Dylan, The Brazil Series

Miva Fine Art Galleries Malmö

Websida

http://www.mivagallery.se

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Malmö, Engelbrektsgatan 18

Spara intressen för Bob Dylan, The Brazil Series
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för Bob Dylan, The Brazil Series

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för Bob Dylan, The Brazil Series

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Museum & Gallerier / Utställning Miva Fine Art Galleries
Sveriges ledande konstgalleri för modern
Museum & Gallerier Galleri 21
Galleri vid Rådmansgatan
Museum & Gallerier Galleri Estetica
Galleri vid Helmfeltsgatan
Museum & Gallerier Galleri S:t Gertrud
Konstfrämjandets galleri vid Östergatan
Museum & Gallerier Galleri Rostrum
Konstgalleri på Västergatan
Jag söker
Laddar guider...