Evenemanget har varit

Connect Festival

Kalas & Festival

Connect Festival
Moderna Museet

MALMÖ 22 & 26 OKTOBER 2013

Moderna Museet Malmö är en del av Connect Festival som anordnas av Musik i Syd och Malmö Musikhögskola. På olika sätt interagerar festivalen med utställningen Ryskt avantgarde. Kompositionsstudenter har gjort musikaliska tolkningar av verk i utställning som framförs under veckan, samt finns tillgängliga på audioguide.

22 oktober kl. 18: Spelning med Ruído Vermelho

Ruído Vermelho, portugisiska för rött ljud, är en trio som spelar såväl improviserad som skriven musik. Trion gjorde sin debut 2010 på ZKM (Zentrum für Kunst und Medientechnologie) i Karlsruhe, Tyskland och har samarbetat med både bildkonstnärer och dansare. Ruído Vermelho tänjer på gränserna mellan den traditionella, samtida konsertformen och den improviserade och experimentella musiken. Deras framföranden blir till en auditiv och sensorisk upplevelse, där traditionella instrument som cello och slagverk blandas med samplingar, stenar, hemmagjord lo-fi elektronik, rundgång och megafoner! ruído vermelho består av Nuno Aroso (slagverk, elgitarr), Francesco Dillon (cello, effekter) och Luís Antunes Pena (elektronik).26 oktober kl. 18: Spelning med New European Ensemble
New European Ensemble startades 2008 och har snabbt blivit en av de mest innovativa och mångsidiga ensemblerna för nutida musik. Ensemblen består av musiker från hela Europa med bas i Nederländerna. Inramat av Moderna Museet Malmös konstnärliga omgivning framför New European Ensamble nya verk av kompositionsstudenter från Musikhögskolan i Malmö. Verken kretsar kring frågor om verklighet, ett indirekt genom att vara inspirerat av surrealistisk konst. Lea Brooklyn Cardosos musik transformerar tid i en svävande verklighet. Ismael Palacio Garcia omvandlar livsberättelser till klingande toner. David Riebe utforskar den svindlande känsla som framkallas av tre surrealistiska målningar av Salvador Dalí. Verket Verkligheter av Josef Söreke behandlar ämnet om en unik verklighet för varje levande varelse. Kan någon någonsin egentligen förstå någon annan? Christian Karlsen, från Stockholm, är dirigent och konstnärlig ledare. Altsolisten Carina Vinke medverkar.

Taggad som
Lägg till en tagg
Arrangör av Connect Festival

Moderna Museet Malmö

Websida

http://www.modernamuseet.se

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Malmö, Stora Nygatan

Spara intressen för Connect Festival
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för Connect Festival

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för Connect Festival

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Museum & Gallerier Moderna Museet
Ett av europas ledande museer
Museum & Gallerier Romska Museet
Kultur och historia vid Ystadsvägen
Hem & Antikviteter malmö modern
Heminredning med stil på Skeppsbron
Motion & Hälsa Hylliebadet
Malmös nya och moderna familjebad
Jag söker
Laddar guider...