Evenemanget har varit

From Lucy with love

Utställning

From Lucy with love

From Lucy with love Christian Andersson på Moderna

Christian Andersson på Moderna Museet

From Lucy with love
Malmö 22 januari 2011 - 24 april 2011

Först ut på Moderna Museet Malmö i år är Malmöbaserade konstnären Christian Andersson. I hans största separatutställning hittills - From Lucy with love - fylls hela Turbinhallen med flera nyproducerade verk som erbjuder besökaren ett möte med ett av den svenska samtidskonstens mest komplexa konstnärskap.

Curatorer: Magnus Jensner och Andreas Nilsson
Christian Andersson är född i Stockholm 1973 och bor och arbetar i Malmö. Han tog examen från Malmö Konsthögskola 2001 och har ställt ut i stor omfattning runt om i Europa och USA.

Christian Andersson erbjuder i sitt konstnärskap alternativa sätt att tolka sanningen. Han vill påvisa för betraktaren att det finns fler än ett sätt att se på verkligheten och vår historia. Andersson lyfter fram bortglömda, eller undanträngda fakta och presenterar dem på sitt eget vis, där våra ofta låsta tankemönster utmanas.

From Lucy with love är Christian Anderssons (f. 1973) största separatutställning hittills och i Moderna Museet Malmös turbinhall presenteras flera nya verk. Besökaren försätts i limbo, mellan en modernistisk utopi och en surrealistisk dröm i storskalig skulpturform. Mitt i utställningshallen visas en sorts ofullständig tidslinje, ett samtida kuriosakabinett där konstnären rubbar museets makt och roll som sanningsbärare. Andersson föder tillfälliga tvivel för att pröva vår uppfattningsförmåga där känslor och förnuft ställs sida vid sida.

Referenserna är många i Christian Anderssons presentation. Tydliga konsthistoriska referenser till Magritte och surrealismen i utställningens största verk varvas med mer implicita hänvisningar till konspirationsteorier och litteratur. Tydligast är kanske kopplingen till arkitekten Mies van der Rohe och hans Barcelona-paviljong som revs 1930 för att på 1980-talet återigen byggas upp på exakt samma plats i Barcelona. Christian Andersson har i sin tur uppfört en abstrakt replika av en del av paviljongen för sin utställning på Moderna Museet Malmö. Historien, den modernistiska utopiska drömmen, upprepas medvetet en tredje gång.

Till utställningen på Moderna Museet Malmö produceras en rikt illustrerad katalog, innehållande en essä av frilansande curatorn/kritikern Chris Sharp, en nyskriven dikt av författaren Aris Fioretos och en e-postkonversation mellan konstnären och assisterande intendent Andreas Nilsson.

Utställningen är producerad av Moderna Museet.

ÖPPETTIDER
Tis, tor-sön 11-18
Ons 11-21
Mån stängt

Taggad som
Lägg till en tagg
Arrangör av From Lucy with love

Moderna Museet Malmö

Telefonnummer

Websida

http://www.modernamuseet.se

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Malmö, Gasverksgatan 22

Spara intressen för From Lucy with love
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för From Lucy with love

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för From Lucy with love

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Veckodagar
Pågår mellan:
22 januari 2011 - 25 april 2011
Tisdagar: 11:00 - 18:00
Onsdagar: 11:00 - 21:00
Torsdagar: 11:00 - 18:00
Fredagar: 11:00 - 18:00
Lördagar: 11:00 - 18:00
Söndagar: 11:00 - 18:00
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Museum & Gallerier Moderna Museet
Ett av europas ledande museer
Utställning Från 1500 till Nu
Malmö Konstmuseum
Jag söker
Laddar guider...