Evenemanget har varit

Calaisa

Konsert

Calaisa

Calaisa Moriska Paviljongen

Moriska Paviljongen

Den 20 april kommer skivaktuella och kritikerrosade Calaisa till Moriska Paviljongen i Malmö. Bandet har gjort succé i både USA och Europa samt medverkat i Melodifestivalen 2008 med låten "If I could". I somras släpptes första singeln Up to us och hela skivan kommer 11 april där den har sin Malmöpremiär på Moriska Paviljongen.

Fredag 20 april · entré kl 19:00, på scen kl 20:00 · förköp 190 kr via tickster.com och kulturcentralen.nu

Calaisa har gjort en resa många bara drömmer om. Fyra tjejer - som till synes kom från ingenstans - åkte 2004 på vinst och förlust till Nashville och spelade till sig ett guldkantat skivkontrakt med Universal Nashville, världens mest framgångsrika skivbolag. De spelade in en platta i Nashville för fantastiska 5 miljoner kronor och lanserades som det nya unga svenska Dixie Chicks i USA. Storyn om deras osannolika resa från indieband till den stora satsningen på världens största underhållningsmarknad blev riksnyhet i Sverige och USA. När dokumentären om deras resa kom ut på svensk TV sålde Calaisa guld och det självbetitlade debutalbumet Calaisa (2006) fortsatte att sälja stort det följande året.

Men det skulle komma en chock. När Calaisas USA-turné skulle börja sparkades oväntat skivbolagschefen i USA och det blev ingen turné. För de flesta band hade detta varit tillräckligt för att ge upp, men för Calaisa blev motgångarna istället en ny utmaning. De hade sett att drömmar kunde förverkligas och visste att motgång kunde vändas till styrka.

Publikens kärlek var bränslet som tog Calaisa runt Sverige och Europa de kommande två åren. 2008 medverkade de i Melodifestivalen och 2009 spelade de in nästa platta, Grafton Street, för egna pengar i The Cardigans studio i Malmö. Grafton Street är lika helgjuten som debuten, men har ett nytt djup, en ny insikt om att drömmen om att kunna leva på sin musik kräver blod, svett och tårar.

Nu är Calaisa tillbaka igen! Nya albumet Up to us (april 2012), producerat av Olav Fossheim, innehåller som vanligt de omisskännliga rösterna som tillhör Calaisa, deras varma sound, välsnickrade melodier och deras insiktsfulla texter. Första singeln släpptes sommaren 2011 och placerade sig på Svensktoppen.

Taggad som
Lägg till en tagg
Arrangör av Calaisa

Moriska Paviljongen

Pris

190 kr

Websida

http://www.moriskapaviljongen.se

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Malmö, Norra Parkgatan

Spara intressen för Calaisa
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för Calaisa

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för Calaisa

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Specialerbjudanden Afterwork
Fredagar på Moriska Paviljongen
Konsert Öppen Scen
Varje tisdag på Mässingshornet
Bar / Konsert B.A.R
Krog & Vinbar på Erik Dahlbergsgatan
Jag söker
Laddar guider...