Evenemanget har varit

Krank

Nattklubb / Konsert

Krank

Krank Moriska Paviljongen

Guider
Moriska Paviljongen

KRANK är den alternativa rockklubben på Moriska Paviljongen som ger dig stoner/doom/psych och alla undergenrer och intressanta utflykter som finns inom scenen, denna gång med releasefest för The Graviators (Special Guest Christian Linderson), support av Mamont.

Fredag 14 September · kl 22-03
 · före kl 23: 40kr, sedan 80kr

▸ LIVE: The Graviators & Mamont
▸ DJ’s: Rikard Wermén & Simon Lundh

The Graviators (på scen ca kl 00) bildades i de djupa skogarna runt Karlshamn, Blekinge, i januari 2009. De hade en vision att skapa och spela in musik inspirerad av de stora rock n'roll grupperna från 70-talet. Med en mix av tunga, men melodiska riff tar The Graviators dig tillbaka till tiderna när band som Black Sabbath och Pentagram tog rocken till nya nivåer.

Med influenser som Pentagram, Black Sabbath, Kyuss m.fl fick bandet skivkontrakt med det svenska skivbolaget Transubstans Records, som hört demoinspelningen av låten Back to the Sabbath. Den 11:e december samma år släpptes bandets fullängdare. En video för Back to the Sabbath gjordes av Thomas Tjäder, som tidigare gjort videos till In Flames, At The Gates, The Haunted, och Soilwork etc. Bandet var också med på en samlingsskiva med band inom samma genre från hela världen, som gavs ut av webmagasinet Planet Fuzz.

I december 2010 fick bandet det stora äran att vara förband till det amerikanska bandet Saint Vitus, som uppnått kultstatus inom doom-genren, på deras Europa turné. Denna turné innefattade spelningar i England, Frankrike, Nederländerna, Belgien, Schweitz, Österrike, Italien och Tyskland.

2011 ser bandets återkomst till skivhyllorna med en vinylsplit med svensk/norska Brutus. Denna gång med en låt vid namn Druid's Ritual som klockar in strax under 15 minuter. I slutet av 2011 blev bandet kontaktat av Napalm Records från Österrike. Det resulterade i att The Graviators skrev på för dem, och nya plattan kommer släppas hösten 2012.

Niklas Sjöberg: Sång
Martin Fairbanks: Gitarr
Johan Holm: Bas
Henrik Bergman: Trummor

Mamont (på scen ca kl 23) är ett stonerrockband från Stockholm/Nyköping. De bildades bara för 2 år sefdan, men har redan lyckats arbeta in sig på den svenska stonerrockscenen. De kommer att släppa sitt debutalbum under hösten.

Lägg till en tagg
Arrangör av Krank

Moriska Paviljongen

Pris

80 kr

Websida

http://www.moriskapaviljongen.se

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Malmö, Norra Parkgatan 17

Spara intressen för Krank
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för Krank

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för Krank

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Specialerbjudanden Afterwork
Fredagar på Moriska Paviljongen
Nattklubb Babel Nattklubb
Partykyrkan numero uno
Nattklubb Etage
Hits, house och elektro på Stortorget
Nattklubb I love Party
Hipp på fredagar
Nattklubb Adelgatan
Malmös hetaste mötesplats
Jag söker
Laddar guider...