Evenemanget har varit

Rambo Amadeus

Konsert

Rambo Amadeus
Moriska Paviljongen

Rambo Amadeus en av de mest framträdande kultartisterna på den ex-jugoslaviska musikscenen intar Moriska Paviljongen. Han är känd för sina excentriska och provokativa texter och sin blandning av acid-jazz, funk, etno, hip-hop och rock. Hans liveframträdanden är fyllda med en brutalitet som får det att dra ordentligt i smilbanden.

Fredag 3 maj · kl 22-03 · förköp 265kr via kulturcentralen.nu / i dörren: 300kr

Artistnamnet Rambo Amadeus är en hybrid av John Rambo och Wolfgang Amadeus Mozart. Han är en riktig musikalisk vilde som har lyckats hålla sig undan från den vanliga radiovänliga musiken men använder den ofta för sina parodier. Förra året var han med på Eurovision och representerade Montenegro med den galna sången Euro - Neuro där han gjorde en parodi på EU och Eurovison.

Rambo är utbildad matematiker, men har ägnat sig åt musik sedan 80-talet. Hans ovanligt provokativa syn på politik och etablissement under 90-talets krig och konflikter på Balkan gjorde Rambo till stor hjälte i forna Jugoslavien. Rambo uppfattas som folktribun och folk skriver till honom om sitt missnöje med de mäktigas förtryck och maktmissbruk.

Rambo Amadeus myntade uttrycket "Turbo Folk" för att beteckna ett annat musikaliskt fenomen i samma region: osmaklig, aggressiv och extremt sexistisk, populärmodern folkmusik. Många snappade upp ordet och det används nu generellt för att beskriva genren.

Rambo Amadeus överraskar positivt hela tiden - hans uppträdande lämnar aldrig någon oberörd. Så missa inte chansen att uppleva en show - du sent kommer att glömma!

"Don't be sceptic, hermetic, pathetic, analphabetic. Forget old cosmetic, you need new poetic, esthetic, eclectic, dialectic"

Taggad som
Lägg till en tagg
Arrangör av Rambo Amadeus

Moriska Paviljongen

Websida

http://www.moriskapaviljongen.se

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Malmö, Norra Parkgatan 17

Spara intressen för Rambo Amadeus
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för Rambo Amadeus

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för Rambo Amadeus

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Specialerbjudanden Afterwork
Fredagar på Moriska Paviljongen
Konsert Öppen Scen
Varje tisdag på Mässingshornet
Bar / Konsert B.A.R
Krog & Vinbar på Erik Dahlbergsgatan
Jag söker
Laddar guider...