Evenemanget har varit

Anna Ternheim

Konsert

Anna Ternheim

Anna Ternheim Palladium

Palladium

Anna Ternheim släpper den 28 oktober sitt fjärde album The Night Visitor. Den numera New York-boende artisten har sedan sist funnit inspiriation från live uppträdanden hon sett med så vitt skilda artister som Tinariwen, improvisations-jazz saxofonisten David S. Ware och den nyss avlidne skotske folkmusikern Bert Jansch.
Anna mötte även gitarristen Matt Sweeney som beslutade sig för att producera skivan och dom båda åkte till Nashville, Tennessee, för att starta inspelningarna i The Butcher Shoppe Studio.

Med Dave Ferguson, Johnny Cash's gamle tekniker, bakom spakarna samlades ett gäng fina herrar ihop för att medverka på inspelningarna som t ex Will Oldham (Bonnie "Prince" Billy), legenden Cowboy Jack Clement, Kenny Malone, Ronnie McCoury m fl. Efter endast 18 dagar var albumet färdigt.

Anna hade aldrig hört talas om the Grand Ole Opry, Music Row eller några av de fetischiserade institutioner och legender som normalt sett får musiker att vallfärda till Nashville på jakt efter det där autentiska, jordnära soundet. För Matt Sweeney var detta en fördel eftersom hans vision var en helt annan - kombinationen av styrkan och öppenheten i Annas låtar, Dave "Ferg" Ferguson och hans "musikerfamilj", och idén Nashville enbart som en plats att spela in dem på, utan alla förutfattade meningar om hur Nashville ska låta - det var hela tanken.

Anna Ternheim säger:
- Det är 12 låtar inspelade i ett rus, tillsammans med människor jag aldrig tidigare mött. Jag togs emot med stor värme och gästfrihet och det blev enklare än någonsin att göra musik.

Åldersgräns: 13 år
Biljetter: KB • www.kulturbolaget.se

Taggad som
Lägg till en tagg
Arrangör av Anna Ternheim

Palladium Malmö

Pris

405 kr

Websida

http://www.palladium.nu

Åldersgräns

13

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Malmö, Södergatan 13

Spara intressen för Anna Ternheim
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för Anna Ternheim

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för Anna Ternheim

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Konsert Öppen Scen
Varje tisdag på Mässingshornet
Bar / Konsert B.A.R
Krog & Vinbar på Erik Dahlbergsgatan
Mode & Skönhet Mani
Secondhand på Davidshallsgatan
Jag söker
Laddar guider...