Evenemanget har varit

Celia Linde och George Mhalache

Konsert

Celia Linde och George Mhalache

Celia Linde och George Mhalache Palladium 11 sep

Palladium 11 sep

Celia Linde och George Mhalache
”World Classic Fusion”­- episodes on a journey. Release konsert

Lördag 11 september kl 15.00

Rytmiskt och briljant, magiskt och förföriskt på klassisk gitarr och cimbalom! En världsunik duo bjuder på ett rafflande musikaliskt fyrverkeri från Balkan till Paris, från Tredje Mannen till Django.

Celia Linde och George Mihalache blandar sina 137 strängar med hypnotisk musik som hämtar kraft från världens olika kulturer.

Celia Linde är född i Göteborg med svensk/turkiska rötter. Hennes mormor, som spelade piano, blev hennes tidiga inspirationskälla. Då Celia som 12-åring hörde Andres Segovia spela vaknade intresset för gitarren. Efter att först ha tränat efter gitarrskivor kom hon 17 år gammal i kontakt med en gitarrlärare och antogs ett par år senare vid Malmö Musikhögskola under ledning av professor P-O Johnson. 1986 blev Celia finalist i Andres Segovias Fellowship Competition i New York. Andres Segovia prisade hennes gitarrspel i ett rekommendationsbrev: ”..ytterst talangfull...fulländad musikalitet...exellent teknik”. Hennes egna kompositioner har fått särskild uppmärksamhet likaså hennes nyskapande programkonstellationer. Celia är utbildad vid Diplom och Solistklassen på Malmö Musikhögskola och Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i Köpenhamn samt Manhattan School of Music under ledning av Carlos Barbosa Lima.
www.celialinde.com

George Mihalache cimbalomspelare, växte upp i en romsk familj med folkmusiker, s.k. Lautari, i Bukarest, Rumänien. George lärde sig spela av sin farfar som var violonist. Istället för violinen valde han att spela cimbalom, ett percussivt stränginstrument med anor från Indien och Persien. Här i Norden känner vi till dess släkting ”hackbrädet”. Cimbalomet används i de romska orkestrarna på Balkan och är ett kromatiskt instrument som spänner över 4 oktaver. George lärde sig spela improviserade ackompanjemang av de gamla Lautari-musikerna och kunde bevara den gamla romska musiktraditionen. Han turnerade tidigt med sin fars band runt hela Rumänien och Europa. De spelade på bröllop och festivaler. 1993 bosatte sig George i Köpenhamn och är idag verksam i olika folkmusikensembler.

Missa inte ett musikaliskt möte med musik för alla smaker.

Arr: Ze-production i samarbete med Musik i Syd

Kulturcentralen: 040-10 30 20

Lägg till en tagg
Arrangör av Celia Linde och George Mhalache

Palladium Malmö

Pris

140 kr

Telefonnummer

Websida

http://www.palladium.nu

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Malmö, Södergatan 13

Spara intressen för Celia Linde och George Mhalache
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för Celia Linde och George Mhalache

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för Celia Linde och George Mhalache

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Konsert Öppen Scen
Varje tisdag på Mässingshornet
Bar / Konsert B.A.R
Krog & Vinbar på Erik Dahlbergsgatan
Jag söker
Laddar guider...