Evenemanget har varit

Dan Hylander

Konsert

Dan Hylander
Palladium

Dan Hylander
Döende Oskuld

Gästartist: Py Bäckman!

Jan Wifstrand tillsammans med Dan Hylander med band och gästartist Py Bäckman, guidar oss genom 70-talets Malmö via musik, tal och bild. Genombrottsskivan Döende oskuld framföres.Dan Hylander tillhör definitivt våra mest betydande musiker. På 1970-talet bildade han rockgruppen Raj Montana Band. Många av bandmedlemmarna ingick i vad som på 1980-talet kallades för studioeliten. 1978 släpptes debutalbumet Raj Montana Band som blev en stor kritikerframgång vilket också gällde för uppföljaren, den numera klassiska Döende Oskuld från 1980.

 Döende oskuld är Dan Hylanders skiva, det är Dan som har skrivit alla låtar utom en (Min älskade stod inför rätten idag, som är signerad Bob Dylan och Mikael Wiehe) och det är också Dan som sjunger (mest) på skivan. Låtar som till exempel Höst och Allt du gör på jorden är klassiska spår!Bland musikerna på albumet märks bland många andra Håkan Nyberg, Peps Persson, Mikael Rickfors och Mats Ronander. Ingen dålig uppbackning precis!
Otaliga är Dans insatser som låtskrivare och producent för andra stora artister som Totta Näslund, Björn Skifs och Tomas Ledin, för att nu bara nämna några. Dans musikgenialitet har alltså gett oss en mängd fantastiskt bra musik! Han medverkade också i bildandet av skivbolaget Amalthea år 1977. 

Den första stora kommersiella framgången kom med skivan September 1981 med sånger som Solregn och Farväl till Katalonien. Sedan följde idel guld och platinaskivor som Bella Notte, Calypso och Om änglar och sjakaler, där låtar som 21/3, Vykort, vykort, Svart kaffe, och Skuggor i skymningen var samtliga stora hits.


Dan Hylander fick en Rockbjörn som bästa manliga artist 1984. Hela konstellationen hade fått en som bästa band 1983. 

Hösten 2009 satte Dan Hylander samman sitt första band på drygt 20 år och turnerade flitigt och framgångsrikt. Den 16 mars 2011 släpptes skivan Den försenade mannen som CD och vinyl och nådde plats 4 på svenska försäljningslistan. Hans bästa listplacering sedan Kung av onsdag 1986. Albumet var hans första i eget namn på 17 år.
Konferencier: Jan Wifstrand

Pris
Numrerad salong
Entré: 395 kr

Arrangör
Artistpartner AB

Taggad som
Lägg till en tagg
Arrangör av Dan Hylander

Palladium Malmö

Pris

395 kr

Telefonnummer

Websida

http://www.palladium.nu

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Malmö, Södergatan 13

Spara intressen för Dan Hylander
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för Dan Hylander

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för Dan Hylander

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Konsert Öppen Scen
Varje tisdag på Mässingshornet
Bar / Konsert B.A.R
Krog & Vinbar på Erik Dahlbergsgatan
Jag söker
Laddar guider...