Evenemanget har varit

Robota

Scen & Teater

Robota

Robota Dansföreställning med Martin Forsberg &

Dansföreställning med Martin Forsberg & TSEKH Moskva på Dansstationen, Palladium

RABOTA
Martin Forsberg & TSEKH Moskva

Den unge koreografen Martin Forsberg är tillbaka igen, den här gången med en dansinstallation med fyra babushkor och fyra unga dansare.

Rabota (ryska för arbete), som är ett svensk-ryskt samarbetsprojekt, hade premiär i Ryssland i somras och visas åter 3-4 mars på Aktovy Zal i Moskva. Under våren turnerar föreställningen i Sverige.

Babushkorna ( Ryska för farmor/mormor) annonserade Martin efter genom Facebook. Ryska kvinnor mellan 65 och 70 år, som inte var rädda för publik, hade möjlighet att ge sig ut på turné i en månad, men som aldrig tidigare stått på scen eftersöktes.

De fyra kvinnor som slutligen blev uttagna har genom de fyra unga männen fått möta den samtida dansen för första gången. Under arbetets gång har det vuxit fram en stor ömhet mellan de åtta, en ömhet som är högst påtaglig även på scen.

I föreställningen ger Martin Forsberg uttryck för sin fascination för de äldre ryska kvinnorna; en gång yrkesarbetande i Sovjet, nu levande monument över det förflutna. Men han vill inte visa på deras sovjetiska erfarenheter i allmänhet, utan på vilka de är idag och hur deras vardag ser ut.

Rabota är en filosofisk, men mycket konkret dansinstallation över ”den arbetande kroppen”. Ett porträtt av ett nära möte mellan dem som format sina kroppar genom många års hårt arbete och dem som bara har påbörjat sin resa och som ska dansa sig vidare genom livet.

På scenen möts de medverkande i dans/rörelse men också i vardagliga sysslor. Och kanske är det någonstans i mellanrummet mellan det vardagliga och dansen som verket säger någonting om vår existens?

Kvinnorna och dansarna talar med varandra och dansar till varandras minnen om det som varit och det som komma skall. Det är danskonst om det lilla och det stora, det nya och det gamla. Och det är garanterat något du aldrig har sett förut.

29 april kl 19.30
+ Eftersnack!
Längd ca 60 min
Palladiums scen, 120 platser onumrerat

Lägg till en tagg
Arrangör av Robota

Palladium Malmö

Telefonnummer

Websida

http://www.palladium.nu

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Malmö, Södergatan 11-17

Spara intressen för Robota
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för Robota

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för Robota

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Park & Picknick / Barn & Familj Folkets Park
Nöje för hela familjen
Kropp & Själ Sinnesro
Unna dig en stunds avkoppling och tid
Kropp & Själ Skin beauty lounge
Sköna behandlingar i Davidshall
Jag söker
Laddar guider...