Evenemanget har varit

John Lindberg Trio

Konsert

John Lindberg Trio

John Lindberg Trio S:t Gertrud

S:t Gertrud

John Lindberg Trio älskar det de gör och det märks. De står i fållan som en frustande, energikokande stut, redo att släppas lös. Och den här tjuren kommer aldrig någonsin att låta sig tämjas.

Tre dalkarlar som har den ena, otåligt stampande foten i modern rock och den andra begravd i klassisk rockabilly-mylla. Det här bandet vägrar att rätta sig i ledet. Som en röd tråd löper ord som kreativitet, nytänkande, ‘steget före’ men också mer känsloladdade fraser som ‘musik på liv och död’ och uttalanden som "gör jag inte det här kan jag lika gärna sluta andas". Och det är förmodligen det som är John Lindberg Trios styrka och framgångsrecept - den nästan ångestladdade ‘spela-eller-dö’-känslan i kombination med energin, charmen och showen.

John Lindberg upptäckte musiken redan innan han fyllt tvåsiffrigt. Uppvuxen i ett hem där rock’n’roll ofta ljöd ur högtalarna var det ganska självklart att det var 50-talsmusik som gällde. Han fick sitt första betalda gig när han var elva och gjorde sin första turné som trettonåring. Under gymnasiet lärde bandet känna varandra i samband med en skolföreställning och John Lindberg Rockabilly Trio var ett faktum. 2006 lämnade basisten bandet och Martin Engström tog hans plats. Samma år släpptes första plattan som också la grunden för en turné. De senaste fyra åren har musiken tagit all tid.

Nya plattan "Dig It" som släpps 14 maj 2014 bjuder på JLTs omisskännliga sound. Inga förändringar där alltså. En pulserande, oformlig hybrid av Beatles, Steve Earle, Stray Cats, Elvis, The Sonics, Fabulous Thunderbirds och Led Zeppelin. På pappret ser det nästintill schizofrent ut, men det låter inte ett dugg tokigt.

Live blir låtarna ännu råare och helt hämningslösa. Inte så konstigt kanske, när bandet har som målsättning att varje spelning ska bli den bästa någonsin. Missa inte chansen att uppleva dem live på S:t Gertrud i Malmö den 24 maj!

Taggad som
Lägg till en tagg
Arrangör av John Lindberg Trio

S:t Gertrud

Pris

170 kr

Websida

http://www.sanktgertrud.se/

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Malmö, Östergatan 7b

Spara intressen för John Lindberg Trio
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för John Lindberg Trio

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för John Lindberg Trio

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Museum & Gallerier Galleri S:t Gertrud
Konstfrämjandets galleri vid Östergatan
Restaurang Haqvin Bager
Husmanskost i S:t Gertruds kvarter
Bar / Restaurang Pub Kuntze
Mingelställe vid S:t Gertruds kvarter
Restaurang Salmsons Skafferi
Lunch i S:t Gertruds kvarter
Kafé Pâtisserie David
Franskt fik på Östergatan
Jag söker
Laddar guider...