Evenemanget har varit

Chip Taylor

Konsert

Chip Taylor

Chip Taylor Victoriateatern

Guider
Victoriateatern

1/2 2012 CHIP TAYLOR AND THE NEW UKRAINIANS

Picknickföreställning
Insläpp 19.00 på scen 19.30
Den legendariske amerikanske sångaren och låtskrivaren Chip Taylor återvänder till Victoria. Senast han stod på Victorias scen var hösten 2010 och många har väntat på att han skulle komma tillbaka sedan dess.
I bagaget har Chip Taylor en helt ny platta inspelad i Halden, Norge med svenska, norska och amerikanska musiker. "F**k All The Perfect People" heter den och trots den punkiga titeln är det en varm, kärleksfull och humoristisk hyllning till den alldeles vanliga människan. Med sina förtjänster och med sina fel och brister.
Flera av de musiker i The New Ukrainians som medverkar på plattan finns även på Victoria, bland andra medlemmar ur Kirunas stolthet Willy Clay Band och den fenomenale gitarristen John Platania från Van Morrisons band. Chip Taylor inledde sin karriär redan i början av 60-talet och han har skrivit en lång rad stora hits. Förutom monster som “Wild Thing" och “Angel of the Morning," har han skrivit låtar som “Can’t Let Go" (the Hollies), “I Can Make It With You" (Jackie DeShannon) och “Country Girl - City Man" och “Storybook Children" (Billy Vera & Judy Clay). Hans låtar har spelats in av artister som Jimi Hendrix, Shaggy, Frank Sinatra, Fats Domino, Dean Martin, Janis Joplin, Ike & Tina Turner, Linda Ronstadt, The Pretenders and Bonnie Raitt.

Chip Taylor spelade även in en rad framgångsrika album i eget namn, men i mitten av 70-talet drog han sig tillbaka från musiken och i nästan 20 år försörjde han sig som prefessionell gambler, med hästar och blackjack som specialitet. I mitten på 90-talet återvända han tack och lov till musiken och han har sedan dess radat upp fantastiska album, i eget namn och tillsammans med Carrie Rodriguez. Han har varit en flitig gäst i Sverige och samarbetat med skandinaviska artister som Jill Johnson, Willy Clay Band, Paal Flaata och Ida Jenshus. Chip Taylors riktiga namn är James Wesley Voight och han är alltså bror med den magnifike skådespelaren Jon Voight.

www.myspace.com/chiptaylorsolo

Biljetter kan även köpas över disk hos Folk å Rock (vid Lilla Torg) eller hos Tickster 0771-47 70 70

Taggad som
Lägg till en tagg
Arrangör av Chip Taylor

Victoriateatern

Websida

http://www.victoria.se/

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Malmö, Södra Förstadsgatan 18

Spara intressen för Chip Taylor
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för Chip Taylor

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för Chip Taylor

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Konsert Öppen Scen
Varje tisdag på Mässingshornet
Bar / Konsert B.A.R
Krog & Vinbar på Erik Dahlbergsgatan
Jag söker
Laddar guider...