Evenemanget har varit

Eilen Jewell

Konsert

Eilen Jewell

Eilen Jewell Victoriateatern

Victoriateatern

22 februari Eilen Jewell
Picknickföreställning
Insläpp kl 19.00
På scen kl 19.30

"Hon är en av den moderna folkcountryns värdigaste arvtagare till legendariska (Loretta) Lynn, vilket den här hyllningsplattan verkligen bevisar. Tolv rättframma, driviga tolkningar av tidlöst kaxig honky tonk." Håkan Steen, Aftonbladet om "Butcher Holler".

Eilen Jewell är en fantastisk artist. Likt en korsning av Lucinda Williams och Norah Jones har hon med sin talang och hårt arbete skapat sig en position där hon blivit lika omtyckt av såväl kritiker som publik. Eilen är den där artisten som både den vane eller ovane konsertbesökaren aldrig glömmer och som heller inte verkar kunna få en dålig recension. En artist som också har den goda smaken att omge sig med ett grymt band där gitarristen Jerry Millers spel egentligen ensamt är värt biljetten men ändå klädsamt hamnar i skuggan av den skinande Eilen.

"Att Eilen behärskar jazz, western swing och honkytonk har framgått tidigare. På sitt tredje album "Sea of Tears" tar hon ut svängarna än mer. Inslagen av blues, soul och sextiotalets brittiska invasion är både tydliga och berikande, även om fundamentet alltjämt utgörs av en spartansk folkcountry som med synnerligen små medel river upp väldigt stora känslor."

Så skriver Sonics Pierre Hellqvist om Eilen Jewell senaste album »Sea Of Tears«. Och han passar även på att hylla hennes band: "Tur att vi har Eilen Jewell. För att inte tala om hennes lilla band som aldrig spelar en ton för mycket, främst personifierat av den vidunderligt ekonomiske och stilsäkre gitarristen Jerry Miller. Hans instrument är fyllt av lika mycket förtätad mystik som en hel »Twin Peaks«-box. »Sea of Tears« är värd att införskaffa enkom för hans skull, och då är han ändå knappast huvudattraktion på skivan."

Eilen har också hunnit med att släppa sin hyllningsskiva till Loretta Lynn. "Butcher Holler" är en varm och originell hyllning till en av countryns och populärmusikens stora. No depression säger i sin recension av skivan " how incredibly natural Jewell is to carry the torch of Lynn’s amazing, heartfelt tunes."

Efter bandets konsert i Malmö 2009 skrev Håkan Engström:

"Eilen Jewell - trettio år ung - är en välformulerad låtskrivare, en känslig uttolkare av andras sånger, en säker bandledare, en chosefri och smart scenpersonlighet, en artist med stilkoll inom en rad mer eller mindre tydligt angränsande genrer. Hon är på alla vis imponerande."

Taggad som
Lägg till en tagg
Arrangör av Eilen Jewell

Victoriateatern

Pris

250 kr

Telefonnummer

Websida

http://www.victoria.se/

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Malmö, Södra Förstadsgatan 18

Spara intressen för Eilen Jewell
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för Eilen Jewell

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för Eilen Jewell

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Konsert Öppen Scen
Varje tisdag på Mässingshornet
Bar / Konsert B.A.R
Krog & Vinbar på Erik Dahlbergsgatan
Jag söker
Laddar guider...