Evenemanget har varit

EMIL JENSEN

Konsert

EMIL JENSEN

EMIL JENSEN Picknickföreställning på

Picknickföreställning på Victoriateatern

7-9 APRIL
EMIL JENSEN
Picknickföreställning
Insläpp kl 19.00, på scen kl 19.30

Efter succéerna med cykelturnén och En dödsrolig kväll om sorg och saknad är Emil Jensen ännu en gång ut på turné i Riksteaterns regi med Livs Levande, en föreställning i två akter.

Emil Jensen är tillbaka med sin alldeles egna blandning av musik, komik och lyrik! Den röda tråden i denna föreställning är att väcka levande till liv och bekämpa likgiltigheten både på ett personligt och globalt plan. Som vanligt duckar inte Emil för svåra ämnen och han tar sig an teman som mänskliga rättigheter och mänskliga svårigheter, och som vanligt lyckas han hitta komiken och hoppet i allt det mörka.

- Även om jag kanske inte alltid hittar ljuset i tunneln, kommer jag i alla fall bjuda på en hel del kulörta lyktor i tunneln, lovar han. Dessutom viger Emil Jensen kvällen åt lite hederlig gammal mänsklig värme. Okänsliga tittare varnas!

Under tidigare turnéer har Emil kört helt avskalat och solo, men nu gör han en större, mer energirik föreställning och tar med sig ett par medmusiker, teknik och scenografi. Det blir en föreställning där musikinslagen - och musikerna - är integrerade i dramaturgin. Självklart är det fortfarande intimt och självutlämnande på Emil Jensens alldeles egna sätt.

Lika omtalad för sina engagerade monologer och sina udda turnévarianter som för sin musik. Att rama in Emil Jensen och hans karriär i ord är svårt men ett artistiskt CV i extremt koncentrerad form skulle garanterat innehålla att han gjort duett med Ane Brun, turnerat med Lars Winnerbäck och Miss Li, släppt tre hyllade musikalbum och den kultförklarade ljudboken "Mellansnack", spelat på Dramaten, vunnit EM i Poetry Slam, skrivit krönikor i både P3 och P1, medverkat i Jan Troells Oscarsbidrag “Maria Larssons eviga ögonblick" med mera. 2007 gjorde han hos Riksteatern den medialt som publikt uppmärksammade cykelturnén genom Sverige. Med gitarren på ryggen trampade han 300 mil och gjorde ett trettiotal spelningar som en manifestation för miljön och hållbar utveckling. 2009 följde han upp turnén med föreställningen En dödsrolig kväll om sorg och saknad, som även den blev en stor succé med Riksteatern. Under våren släpper Emil Jensen sitt fjärde fullängdsalbum Rykten på Adrian Recordings.

Lägg till en tagg
Arrangör av EMIL JENSEN

Victoriateatern

Telefonnummer

Websida

http://www.victoria.se/

Dela
mail
Kopiera sidlänken
Adress

Malmö, Södra Förstadsgatan 18

Spara intressen för EMIL JENSEN
???AddInterest??? Gilla evenemanget
???AddInterest??? Gilla organisatören
Betyg för EMIL JENSEN

Har du varit på detta? Ge ett betyg!

1 2 3 4 5
Recensioner för EMIL JENSEN

Det finns inga recensioner ännu

»  Jag är arrangören av detta evenemang
» Tipsa oss

Bokningskalender Bokningskalender

Evenemanget har varit
Framåt »
Datum
Evenemanget har varit

Liknande evenemang

Konsert Öppen Scen
Varje tisdag på Mässingshornet
Bar / Konsert B.A.R
Krog & Vinbar på Erik Dahlbergsgatan
Mode & Skönhet Mani
Secondhand på Davidshallsgatan
Nattklubb Babel Nattklubb
Partykyrkan numero uno
Jag söker
Laddar guider...